Ντάγκλας Λουίζ, δεν ήξερες; Θυμάσαι τι «έπαθε» ο προηγούμενος που… χόρεψε κόντρα στη Γιουνάιτεντ; (vid)

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε. Αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και τότε, κάποιος χόρεψε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και τώρα. Και αμφότεροι… έχασαν! Ο Ντάγκλας Λουίζ απλώς, δεν είχε «ρωτήσει» ποτέ τον Άλαν Πάρντιου.



Ντάγκλας Λουίζ, δεν ήξερες; Θυμάσαι τι «έπαθε» ο προηγούμενος που… χόρεψε κόντρα στη Γιουνάιτεντ; (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πανηγυρίσει μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα, στο «Βίλα Παρκ». Ωστόσο, η νίκη αυτή θα αργήσει να λησμονηθεί από τον κόσμο της ομάδας, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Και όχι επειδή είναι η πρώτη του Έρικ Τεν Χαγκ, μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», σε παιχνίδι με ομάδα που εντάσσεται στην πρώτη 9άδα του πρωταθλήματος. Ο λόγος έγκειται στην κίνηση του Ντάγκλας Λουίς, να χορέψει μπροστά στον Αντρέ Ονάνα, δευτερόλεπτα μετά την ισοφάρισή του σε 1-1.

Αυτό είναι που έμεινε στον κόσμο των «κόκκινων διαβόλων», που έχουν να δουν κάτι ανάλογο εδώ και οκτώ χρόνια. Και για την ακρίβεια, από τον τελικό του FA Cup το 2016.

Διότι ο Άλαν Πάρντιου ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που πανηγύρισε, χορεύοντας, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τι συνέβη όμως στο φινάλε; Ό,τι και σήμερα. Γιατί τότε, ο Πάντσεον άνοιξε το σκορ στο 78ο λεπτό, αλλά ο Χουάν Μάτα ισοφάρισε στο 81’.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και ο Πάρντιου «πλήρωσε» για τον πανηγυρισμό του… Ο Λίνγκαρντ σκόραρε στο 110ο λεπτό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το τρόπαιο. Και κάπως έτσι, η ιστορία επαναλήφθηκε, οκτώ χρόνια μετά!

Δημήτρης Μανάκος