Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε πάλι μαζί: Ποιος τους κέρδισε τελευταία φορά στην Premier League;

Γκολ μετά από δύο μήνες για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Μετά από εννέα συνολικά παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι. Έφτασε πλέον τα 73 με τη φανέλα της σε 78 ματς. Αδιανόητο. Όπως ακριβώς και η συνεργασία του με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και το τρομερό «αήττητο» σερί τους, εδώ και… 371 ημέρες!



Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε πάλι μαζί: Ποιος τους κέρδισε τελευταία φορά στην Premier League;

Σας έλειψε; Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι και πάλι εδώ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ξανά ανάμεσά μας. Και ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο για να είναι αισιόδοξη.

Διότι ο Νορβηγός βρίσκεται ξανά στα καλύτερά του. Ακόμη και αν δεν φάνηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Έβερτον. Χρειάστηκε απλώς μία στιγμή, προκειμένου να σκοράρει για πρώτη φορά εντός του 2024, σε επίπεδο Premier League.

Είδε την μπάλα να πέφτει στο δεξί του πόδι, σούταρε με τη μία και συνεχίζει εκεί από όπου σταμάτησε, προ δύο μηνών. Είχε λείψει άλλωστε σε πέντε αναμετρήσεις της ομάδας του και δεν είχε βρει δίχτυα στις τέσσερις που είχε δώσει ενδιάμεσα.

Το δεύτερο γκολ του ήταν ένα «κλασσικό γκολ Χάαλαντ». Πήρε την μπάλα στον κενό χώρο, ξέφυγε πανεύκολα από τον Μπράνθγουεϊτ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να κρατήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα από το παιχνίδι με την Έβερτον. Αυτό και το ότι το δίδυμο «Ντε Μπρόινε – Χάαλαντ», συνεργάστηκε ξανά σε γκολ. Ασίστ ο Βέλγος, γκολ ο Νορβηγός, για 9η φορά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ουδείς το έχει πράξει περισσότερες φορές, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει συμπληρώσει πλέον, περισσότερο από έναν χρόνο, από την τελευταία φορά που ηττήθηκε και έπαιζαν και οι δύο. Πρέπει να γυρίσει κανείς το ημερολόγιο στις 5 Φεβρουαρίου του 2024.

Τότε που ακόμη δεν είχε σκοράρει… ποτέ στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, με το τελικό 1-0 να διαμορφώνεται από τον Χάρι Κέιν. Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει 14 παιχνίδια και «παρέα» μετρούν 13 νίκες και την ισοπαλία με την Μπράιτον.

Δημήτρης Μανάκος