Πόσο απρόβλεπτη League One: Κέρδισε μόνο η Πόρτσμουθ από την πρώτη τετράδα – Η Ρέντινγκ θα… σωθεί! (vid)

Μόνο η Πόρτσμουθ επικράτησε από την πρώτη τετράδα της League One, «γκέλες» για Μπόλτον, Πίτερμπρο και Ντέρμπι. Σημαντική νίκη για τη Ρέντινγκ, «βυθίζεται» η Τσάρλτον, τεράστιο «διπλό» η Μπέρτον!



Πόσο απρόβλεπτη League One: Κέρδισε μόνο η Πόρτσμουθ από την πρώτη τετράδα – Η Ρέντινγκ θα… σωθεί! (vid)

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Και αυτή φροντίζει διαρκώς να μας επιβεβαιώσει, με την 32η αγωνιστική της League One να είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτη, για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Διότι από τις ομάδες που ξεκίνησαν στην εν λόγω στροφή του πρωταθλήματος ως η πρώτη τετράδα, μόλις μία κέρδισε.

Ο λόγος για την Πόρτσμουθ, η οποία επιβλήθηκε με 1-0, εκτός έδρας της «ουραγού» Καρλάιλ και διατήρησε τη διαφορά της από τους διώκτες της στους έξι βαθμούς. Από εκεί και πέρα, η Μπόλτον έμεινε στο 1-1 με τη Νορθάμπτον και η Ντέρμπι του Πολ Γουόρν, στο ίδιο σκορ, με αντίπαλο τη Σριούσμπερι.

Όσον αφορά την Πίτερμπρο; Βίωσε μία απογοητευτική ήττα από τη Γουίκομ, μακριά από το «σπίτι» της με 5-2, με συνέπεια η Μπάρνσλεϊ να της πάρει την θέση στην πρώτη τετράδα, μετά το buzzer – beater κόντρα στη Λέιτον Όριεντ (2-1).

Τέλος, πολύ σημαντική επικράτηση πανηγύρισε η Ρέντινγκ επί της Τσάρλτον, στο ντεμπούτο του Νέιθαν Τζόουνς (2-0), για να ανέβει στην 18η θέση και μακριά από τον υποβιβασμό. Τρομερό «διπλό» και η Μπέρτον, επί της Μπρίστολ Ρόβερς (1-2), τέλος το «παραμύθι» για τη Φλίτγουντ, που δεν τα κατάφερε κόντρα στη Λίνκολν (2-1), αγωνιζόμενη πάντως με «10» από νωρίς!

Δημήτρης Μανάκος