Από αδυναμία σε αβαντάζ και ανατροπή στο 95' για την Τότεναμ, μεγάλα «διπλά» για Σεφ.Γιουνάιτεντ και Μπρέντφορντ!

Φέτος έχει δεχθεί 8 γκολ από το 90' και μετά! Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της! Η Τότεναμ, μια εβδομάδα μετά το 2-2 στις καθυστερήσεις από την Έβερτον, σκόραρε στο 95', ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε τη νίκη (2-1) κόντρα στην Μπράιτον! Πρώτη νίκη μετά από δυο μήνες στο πρωτάθλημα για την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που επιβλήθηκε 3-1 στην έδρα της Λούτον, σπουδαία επικράτηση (2-0) για την Μπρέντφορντ απέναντι στη Γουλβς.  



Από αδυναμία σε αβαντάζ και ανατροπή στο 95' για την Τότεναμ, μεγάλα «διπλά» για Σεφ.Γιουνάιτεντ και Μπρέντφορντ!

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1

Με τις μνήμες από το παιχνίδι τους στο Amex και το εντυπωσιακό σκορ με το οποίο είχαν ολοκληρώσει εκείνο το ματς, η Μπράιτον εξ αρχής απείλησε την εστία της Τότεναμ! Ο Βικάριο χρειάστηκε να επέμβει σε ένα εντυπωσιακό σουτ του Γουέλμπεκ, με τους φιλοξενούμενους στο Λονδίνο να ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους για την αναμέτρηση. Το σύνολο του Ντε Τζέρμπι κατάφερε τελικά να προηγηθεί στο 16', όταν ο Μπεντακούρ έχασε την μπάλα και ο Φαν ντε Φεν ανέτρεψε τον Γουέλμπεκ, για να έρθει ο Γκρος και να γράψει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Ο Ριτσάρλισον επιχειρούσε να βρει τρόπο ν' απαντήσει στο γκολ της Μπράιτον, αλλά η Τότεναμ έδειχνε ασταθής αμυντικά όταν έπρεπε ν' αντιμετωπίσει τους «γλάρους».

Ο ρυθμός διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα με τις ομάδες να επιβεβαιώνουν όσους περίμεναν από εκείνες μια πολύ μεγάλη «μάχη». Βέβαια, όσο η Τότεναμ έδειχνε πως δεν είχε τον αποτελεσματικό παίκτη στο χορτάρι για να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες, τόσο ο Ποστέκογλου έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα να ρίξει στο ματς τον Σον που επέστρεψε πριν από μερικά 24ωρα από το Κύπελλο Ασίας. Για αρχή, πάντως, έδρασε ο Σαρ! Από τρομερή κάθετη του Κουλουσέφσκι κι αφού πρώτα είδε τον Ντανκ να του βάζει την κόντρα στο γύρισμα, έκανε το πλασέ με τη δεύτερη για το 1-1 των «σπιρουνιών»! Οι Σον και Μπρέναν Τζόνσον πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο από τον πάγκο, συνεργάστηκαν στο 90' + 5', ο Νοτιοκορεάτης έκανε το γύρισμα, ο Ουαλός το πλασέ και με το 2-1 η Τότεναμ μπήκε στην 4άδα με ματς περισσότερο από τη Βίλα! 

 

 

Λούτον – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-3

Προφανώς το ματς πήρε τον χαρακτηρισμό... ντέρμπι επιβίωσης από τη στιγμή που οι δύο ομάδες παλεύουν έστω και για τον μισό βαθμό που θα τις ευνοήσει στο ταμείο που θα γίνει στο φινάλε. Καλύτερο ξεκίνημα έκανε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ισορρόπησε η Λούτον όταν κατάφερε να βρει σταθερά πατήματα. Οι «λεπίδες» τελικά προηγήθηκαν στο 30' με τον Όσο να χάνει από δεξιά τον Άρτσερ που έφυγε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε εύκολα για το 1-0. Τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα για τους γηπεδούχους και ακόμα πιο ευνοϊκά για τους φιλοξενούμενους όταν στο 36' η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για χέρι και ο ΜακΆτι ευστόχησε για το 2-0.

Με τον ίδιο τρόπο οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο κόλπο για τους βαθμούς στο 52', αφού πάλι για χέρι η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ο Μόρις μείωσε σε 2-1 για το σύνολο του Έντουαρντς που αναθάρρησε και έκανε τον κόσμο στο Kenilworth Road να «ξυπνήσει» λίγο παραπάνω. Το ματς είχε αποκτήσει πνοή, υπήρχε ένταση, η Λούτον ήξερε πόσο σημαντικό θα ήταν ν' αποφύγει την ήττα, αλλά η ομάδα του Γουάιλντερ στο 73ο λεπτό κλείδωσε τη σπουδαία νίκη με το 3-1 του Σόουζα που έκλεψε από τον Μπάρκλεϊ, άφησε, έτρεξε στην επίθεση, ξαναπήρε στα όρια της περιοχής και με δεξί σουτ τελείωσε το παιχνίδι!

Γουλβς – Μπρέντφορντ 0-2

Η Μπρέντφορντ έπιασε απ' το λαιμό τους «λύκους» στη μεταξύ τους αναμέτρηση και κάθε ευκαιρία που αποκτούσε η άμυνα της Γουλβς για να πάρει ανάσες ήταν πολύτιμη. Οι «bees» ήταν τρομερά πιεστικοί και απειλητικοί, αλλά φυσικά έπρεπε να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Ο'Νιλ πέρα απ' τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε έχασε και τον Ματέους Κούνια με τραυματισμό. Το γκολ που δικαιούταν η ομάδα του Τόμας Φρανκ ήρθε τελικά στο 35ο λεπτό, όταν ο Νόργκαρντ ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή απλά έκανε την κεφαλιά για το 1-0, με την άμτνα των «λύκων» και τον Ζοσέ Σα να είναι... αλλού γι' αλλού.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει ιδανικά στο δεύτερο μέρος, αλλά για... χιλιοστά το παπούτσι του Ντόουσον προεξείχε στη σέντρα του Νέτο κι έτσι η ισοφάριση δεν μέτρησε στο 50ο λεπτό. Η Γουλβς όσο μπορούσε πίεζε για το γκολ που θα πρόσφερε ελπίδα, αλλά αυτή την έκοψε ο Τόνεϊ. Στο 77' από σέντρα του Γιάνελτ ο Άγγλος επιθετικός με το 3ο του γκολ σε 4 ματς έγραψε το τελικό 2-0 και χάρισε τους πολύτιμους βαθμούς απομάκρυνσης από τις τελευταίες θέσεις.

Φούλαμ – Μπόρνμουθ 3-1

Η πρώτη ευκαιρία των «cottagers» στην αναμέτρηση κατέληξε στα δίχτυα με την άμυνα της Μπόρνμουθ να τα κάνει όλα λάθος. Ο Σένεσι παρακολουθούσε, ο Κέλι γλίστρησε και εξουδετερώθηκε και ο Κόρδοβα-Ριντ στο 5ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Ο Σολάνκε είχε τις στιγμές του στα καρέ του Μπερντ Λένο, αλλά η Φούλαμ βρήκε τρόπο να βάλει γερές βάσεις για τη νίκη της.

Στο 36' ο Μουνίθ μπήκε στην πορεία μιας κεφαλιάς του Κόρδοβα-Ριντ για το 2-0, με τη φάση να έχει ξεκινήσει από απίθανη μακρινή μπαλιά του Γουίλιαν προς το δεύτερο δοκάρι. Η Μπόρνμουθ αισθάνθηκε τη δικαίωση για το μόχθο της και ταυτόχρονα έγινε ξανά καταστροφική στην αναμέτρηση. Στο 50' ο Σενέσι με τρομερό κοντρόλ με το αριστερό και γυριστό δεξί σουτ μείωσε για τους «cherries», που όμως δυο λεπτά αργότερα ξέχασαν παντελώς τον Μουνίθ στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος από μαγική μπαλιά του Γουίλιαν έκανε το τελικό 3-1 για τη Φούλαμ!

Κώστας Ζάλιαρης