Οι «τρομερές» ομοιότητες της νίκης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ επί της Μπέρμιγχαμ, επτά χρόνια μετά!

Τότε ήταν 10 Φεβρουαρίου, «χθες» είχαμε 9 του μηνός. Τότε, είχε επικρατήσει με 3-0, τώρα έβαλε δύο γκολ στην Μπέρμιγχαμ. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη κόντρα στην αντίπαλό της, εντός έδρας, μετά από επτά χρόνια. Και για κάποιον… περίεργο λόγο, θυμίζει στον απόλυτο βαθμό την τελευταία απέναντί της, το 2017!  



Οι «τρομερές» ομοιότητες της νίκης της Σέφιλντ Γουένσντεϊ επί της Μπέρμιγχαμ, επτά χρόνια μετά!

Πιστεύει κανείς στις συμπτώσεις; Πιστεύει κανείς πως πολλές φορές, στο αγαπημένο μας άθλημα, το ποδόσφαιρο, μπορούν να συμβούν πράγματα που δύσκολα εκλογικεύονται.

Ακόμη και αν είστε κατά αυτής της λογικής, πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να αντιληφθείτε τι συζητάμε. Διότι πριν από μερικές ώρες, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πραγματοποίησε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Υποδέχθηκε την Μπέρμιγχαμ, βρισκόταν στην προ τελευταία θέση της βαθμολογίας, δεν είχε κερδίσει σε κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια της, και γενικώς δεν τα πήγαινε καλά απέναντι στην επικείμενη αντίπαλό της. Για την ακρίβεια, η πιο πρόσφατη, ΕΝΤΟΣ έδρας νίκη της, απέναντί της, είχε λάβει χώρα το 2017!

Έκτοτε, είχαν μεσολαβήσει τέσσερα παιχνίδια, στα οποία η Σέφιλντ δεν είχε κερδίσει ποτέ, έχοντας ως απολογισμό δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες. Πλέον όμως, η «κατάρα» έσπασε. Δύο γκολ του Ούγκμπο ήταν αρκετά, για να πανηγυρίσει μία σημαντική νίκη και να βάλει ξανά τον εαυτό της στη συζήτηση για την παραμονή, μειώνοντας τη διαφορά από τη σωτηρία στους πέντε βαθμούς.

Ωστόσο, το εντυπωσιακότερο της υπόθεσης, έγκειται στο χρονολογικό του πράγματος. Τι εννοούμε με αυτό; Πως την προηγούμενη φορά που η γηπεδούχος κέρδισε εντός έδρας την Μπέρμιγχαμ, ήταν ξανά Φεβρουάριος. Ήταν 10 του μηνός τότε, είχαμε… 9 χθες!

Και πάλι στην ίδια στροφή του πρωταθλήματος. Στην 31η αγωνιστική δηλαδή! Τότε με 3-0, τώρα δεν κατάφερε να κάνει χατ-τρικ ο Ούγκμπο. Απίθανο!

Δημήτρης Μανάκος