Έπιασε τόπο η κίνηση του Ποτσετίνο πριν τον επαναληπτικό στο Μπέρμιγχαμ (pic)

Έπρεπε να το κάνει. Το σκέφτηκε, το αποφάσισε, το έπραξε. Έπρεπε να μιλήσει αυστηρά μεν, αλλά με κατανόηση και με… επίκληση στο συναίσθημα. Η κίνηση του Ποτσετίνο πριν από τον επαναληπτικό Κυπέλλου με την Άστον Βίλα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ολική μεταμόρφωση της Τσέλσι.  



Έπιασε τόπο η κίνηση του Ποτσετίνο πριν τον επαναληπτικό στο Μπέρμιγχαμ (pic)

Οι «μπλε» προέρχονταν από το τρομερά απογοητευτικό εντός έδρας αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τη Γουλβς. Οι «λύκοι» έφυγαν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με το θριαμβευτικό 4-2, η Τσέλσι βρέθηκε πάλι εν μέσω κρίσης και… επίκρισης από τον κόσμο και τον Τύπο και ερχόταν καθοριστικό ματς Κυπέλλου.

Ο Ποτσετίνο την παραμονή της αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης συγκέντρωσε όλους τους παίκτες του στο προπονητικό και τους μίλησε εκτενώς για την ανάγκη ο καθένας να κάνει το κάτι παραπάνω, αφού δεν υπήρχαν πλέον περιθώρια.

Πριν από την έναρξη του ματς στο «Βίλα Παρκ», οι παίκτες του «Ποτς» έδωσαν όρκο νίκης και πολύ περισσότερο όρκο… ψυχικής και αγωνιστικής ανάτασης. Και το πέτυχαν στον απόλυτο βαθμό.

Ο Αργεντινός κόουτς αντιλήφθηκε πως απλά χρειαζόταν μια ειλικρινής ομιλία, σαν άνδρας προς άνδρες. Και ο στόχος επετεύχθη…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης