«Κούρσα» για δύο: Σε pole position για τον Τόνεϊ η Γιουνάιτεντ, ακολουθεί η Άρσεναλ – Θα πάει για… άλλον η Τσέλσι!

Δια στόματος Τόμας Φρανκ, ο Ιβάν Τόνεϊ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Μπρέντφορντ το ερχόμενο καλοκαίρι και ο δρόμος για τους «μνηστήρες» του… ανοίγει! Πού θα πάει είναι το ερώτημα… Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που μοιάζει το φαβορί, στην Άρσεναλ που φαίνεται να τον έχει ανάγκη ή στην… Τσέλσι, που κατά βάση ασχολείται με άλλον παίκτη;



«Κούρσα» για δύο: Σε pole position για τον Τόνεϊ η Γιουνάιτεντ, ακολουθεί η Άρσεναλ – Θα πάει για… άλλον η Τσέλσι!

Έτοιμος να αποχωρήσει από την Μπρέντφορντ το καλοκαίρι είναι ο Ιβάν Τόνεϊ, ο οποίος θα ψάξει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο προπονητής των «μελισσών», Τόμας Φρανκ, μιλώντας ανοιχτά για αυτό το θέμα, παραδέχθηκε ο 27χρονος Άγγλος είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από το σύλλογο.

Το συμβόλαιο του Τόνεϊ λήγει τον Ιούνιο του 2025, ο ίδιος δε φαίνεται να σκέφτεται τυχόν ανανέωση και η Μπρέντφορντ θα κοιτάξει να τον πουλήσει, προκειμένου να βάλει λεφτά στα ταμεία της.

Είναι σίγουρα ένα «καυτό» όνομα, όμως, όπως είπε ο Φρανκ, ο σύλλογος δεν δέχθηκε κάποια πρόταση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, το καλοκαίρι τα πράγματα αναμένεται να είναι διαφορετικά, ειδικά εάν ο Τόνεϊ συνεχίσει να σκοράρει με το ρυθμό που το κάνει το τελευταίο διάστημα.

Επέστρεψε πριν από δύο αγωνιστικές στη δράση, μετά τον πολύμηνο αποκλεισμό του εξαιτίας παράνομης στοιχηματικής δραστηριότητας, και ξεκίνησε από εκεί που είχε τελειώσει τον περασμένη άνοιξη. Σκοράροντας δύο φορές σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα.

Ποιες ομάδες λοιπόν τον θέλουν; Δεδομένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, με την πρώτη να φαντάζει προς το παρόν ως το φαβορί για να τον κάνει δικό της, έναντι 80 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το «TalkSport».

Θα «παλέψουν» πάντως μαζί της οι «κανονιέρηδες», ενώ η Τσέλσι δεν φαίνεται πρόθυμη να μπει στην εν λόγω διαδικασία. Ο λόγος; Διότι βασικός της στόχος είναι ο Βίκτορ Όσιμεν, παρά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Νάπολι!

Δημήτρης Μανάκος