Πήρε φόρα στην παράταση και πέρασε στους «16» η Λιντς (vids)

Στα 90' της κανονικής διάρκειας είχε ένα γκολ, τρία δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στην παράταση... πήρε φόρα και πέτυχε τρία τέρματα! Η Λιντς χρειάστηκε 120 λεπτά αγώνα για να φτάσει στο 4-1 επί της Πλίμουθ στη μεταξύ τους ρεβάνς και να προκριθεί στους «16» του φετινού Κυπέλλου. 



Πήρε φόρα στην παράταση και πέρασε στους «16» η Λιντς (vids)

Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε από τα πρώτα λεπτά του ματς στην έδρα της Πλίμουθ έδειξε τις διαθέσεις της και είχε δυο δοκάρια με τους Τζόσεφ και Πιρό!

Η πρώτη... δικαίωση στο δρόμο προς την πρόκριση, θα ερχόταν με τον δραστήριο Νιόντο στο δεύτερο μέρος. Στο 66' ο 20χρονος Ιταλός συνδύασε την πολύ καλή εμφάνισή του με γκολ και από μεταβίβαση του Γκλεν Καμαρά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 78' να ισοφαρίσουν με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας από το στήθος του Γκάλογουεϊ! Τα «παγώνια» έφτασαν μια ανάσα από την αποφυγή της παράτασης, αλλά στην εκπνοή των 90' είχαν και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Γκέλχαρτ!

Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι εκεί η Λιντς χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ο Σάμερβιλ με το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας στο 97' έγραψε το 2-1 και αυτό απλά ήταν η αρχή ενός... μίνι ξεσπάσματος από τους νικητές.

Στο 111' ο Ρίτερ έπρεπε απλά να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας από την ασίστ του Σάμερβιλ που επέλεξε να μην τελειώσει μόνος του τη φάση, ενώ, στο 118' από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκρίεφ διαμορφώθηκε το τελικό 4-1! Τα «παγώνια» στον επόμενο γύρο του FA Cup θα κοντραριστούν με τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα – Τσέλσι.

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης