O Φόντεν φόρτωσε τ' αντίπαλα δίχτυα και η Σίτι έφτασε στο -2 απ' την κορυφή! (vids)

Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ «σέρβιραν», ο Φόντεν έκανε χατ-τρικ μετά από 16 μήνες και η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με ανατροπή (3-1) από την έδρα της Μπρέντφορντ! Οι «πολίτες» βρίσκονται πια στο -2 και με ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, δυναμώνοντας τη φλόγα στη... φωτιά που έχει πάρει η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ! Μεγάλα ζόρια για τους «bees» στα χαμηλά.  



O Φόντεν φόρτωσε τ' αντίπαλα δίχτυα και η Σίτι έφτασε στο -2 απ' την κορυφή! (vids)

Ο Μαρκ Φλέκεν έκανε τα πάντα για την Μπρέντφορντ στο πρώτο ημίχρονο! Προσπαθούσε να σταματήσει κάθε προσπάθεια των παικτών της Σίτι, έκανε εννέα επεμβάσεις μέχρι να παραβιαστεί η εστία του, ενώ επιπλέον, γεύτηκε το τρομερό επίτευγμα της ασίστ από γκολκίπερ σε ματς του κορυφαίου πρωταθλήματος!

Στο 21ο λεπτό έκανε το μακρινό βολέ για τον Νιλ Μοπέ, αυτός έτρεξε στο χώρο ξεφεύγοντας από την άμυνα των «πολιτών» και οι «bees» έγραψαν το 1-0!  

Η Σίτι είχε κυριαρχήσει μέχρι εκείνο το σημείο, το έκανε και στα επόμενα λεπτά και έψαξε με μεγαλύτερη πίεση τον τρόπο ώστε ν' απαντήσει στην... αναποδιά που της έτυχε. Κατάφερε πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσει, αφού ο Φόντεν στο 45' + 3' από ασθενή απομάκρυνση του Πίνοκ, κατέβασε την μπάλα και σκόραρε για το 1-1.

Η ομάδα του Πεπ έσφιξε ασφυκτικά τον κλοιό άμεσα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κυκλοφορούσε την μπάλα γύρω από την περιοχή του Φλέκεν, έκανε υπομονή και στο 53ο λεπτό από μαγική μπαλιά του Ντε Μπρόινε, ο Φόντεν με κεφαλιά έκανε την ανατροπή και το 2-1 για τους τρεμπλούχους.

Η συνθήκη αυτή ανάγκασε την Μπρέντφορντ να βγει στην επίθεση, απείλησε λίγο μετά το δεύτερο γκολ του Φόντεν, με τους Νόργκαρντ και Τόνεϊ να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Έντερσον. Η Σίτι «καθάρισε» το ματς και πάλι με τον πρωταγωνιστή της βραδιάς, Φιλ Φόντεν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ μετά τον Οκτώβρη του 2022.

Μάζεψε την ασίστ του Χάαλαντ στο 70' πήρε όλο το διάδρομο που τους άνοιξαν οι αμυντικοί της Μπρέντφορντ και έγραψε το τελικό 3-1.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης