«Το σπουδαιότερο θέαμα που έχει δει ο κόσμος»: Ο Ινφαντίνο έχει μεγάλες βλέψεις για το Μουντιάλ του 2026!

Το καλοκαίρι του 2026 θα είναι ιδιαίτερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο των 104 αγώνων και των 48 εθνικών ομάδων, της συνδιοργάνωσης των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού και του ιστορικού Σταδίου Αζτέκα για το εναρκτήριο παιχνίδι, θα προσπαθήσουν να κάνουν το τουρνουά, «το σπουδαιότερο θέαμα που έχει παρακολουθήσει ο κόσμος», όπως ανέφερε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.  



«Το σπουδαιότερο θέαμα που έχει δει ο κόσμος»: Ο Ινφαντίνο έχει μεγάλες βλέψεις για το Μουντιάλ του 2026!

Το Μουντιάλ μεγαλώνει, θα μετρήσει 48 συμμετέχουσες ομάδες και αυτό θα διαμορφώσει τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης με 68 παιχνίδια που θα διεξαχθούν σε διάστημα 15 ημερών (13-27/06)!

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για το 1/5 των αναμετρήσεων μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ Λιγκ κι όμως θα γίνει μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε τις πόλεις, τα γήπεδα και τις αναμετρήσεις που θα φιλοξενηθούν στα τρία διαφορετικά έθνη για το Μουντιάλ του 2026, με το γήπεδο των Νέας Υόρκης/Νιού Τζέρσεϊ να καταφέρνει να πάρει τον μεγάλο τελικό, κόντρα στις υποψηφιότητες των Ντάλας και Λος Άντζελες.

Το Στάδιο Azteca θα γίνει το πρώτο στα χρονικά που θα έχει φιλοξενήσει τρία εναρκτήρια ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν θα κυρήξει την έναρξη του θεσμού στις 11 του Ιούνη του 2026, μετά από αυτά του 1970 και του 1986.

Φυσικά, πρόκειται για το γήπεδο όπου ο τεράστιος και αείμνηστος, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έκανε το απίθανο σόλο κόντρα στους Άγγλους και φυσικά το «χέρι του Θεού», στα προημιτελικά του τουρνουά του '86.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γήπεδα των Ντάλας, Βοστώνης, Λος Άντζελες και Μαϊάμι θα αναφέρονται βάσει της τοποθεσίας τους κι όχι με τα πραγματικά τους ονόματα, αφού οι χορηγοί που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα ονοματοδοσίας, δεν έχουν συνεργασία με τη FIFA.

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης