«Φωτιά» στο πρωτάθλημα, η Άρσεναλ ήταν καλύτερη και κέρδισε τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο! (vids)

Σπουδαία νίκη. Τεράστια επικράτηση της Άρσεναλ απέναντι στη Λίβερπουλ με 3-1, στο «Έμιρεϊτς», στην 23η αγωνιστική της Premier League. Κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού οι «κανονιέρηδες», σκόραραν τρεις φορές, πρωταγωνιστές Σάκα, Μαρτινέλι και ο εκπληκτικός Ζορζίνιο. Κακή εμφάνιση από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα φέτος, στο +2 πλέον από την Άρσεναλ, με ίδια παιχνίδια! Όλα ανοιχτά, σε μία εκπληκτική Premier League!



«Φωτιά» στο πρωτάθλημα, η Άρσεναλ ήταν καλύτερη και κέρδισε τη Λίβερπουλ στο Λονδίνο! (vids)

Επρόκειτο για ένα πρώτο ημίχρονο απόλυτης κυριαρχίας της Άρσεναλ και εξαιρετικής εκτέλεσης του πλάνου που είχε καταρτίσει ο Μικέλ Αρτέτα.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν πάρα πολύ καλοί από το ξεκίνημα, είχαν στοχεύσει εξαρχής να «χτυπήσουν» στην πλευρά του Αλεξάντερ Άρνολντ και είδαν τον Ζορζίνιο με τον Ράις να ελέγχουν απόλυτα τη μεσαία γραμμή, μην αφήνοντας κάποιο περιθώριο στον Τζόουνς και τον Αλέξις ΜακΆλιστερ.

Η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 11ο λεπτό, με τον Σάκα να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Μαρτινέλι, ενώ στο 13’, ο Χάκπο απάντησε με ωραίο, διαγώνιο σουτ, το οποίο όμως δεν βρήκε εστία.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, η Άρσεναλ κεφαλαιοποίησε την υπεροχή της. Κυκλοφόρησε εκπληκτικά την μπάλα, έβγαλε τον Κάι Χάβερτς σε κατάσταση τετ-α-τετ, αυτός νικήθηκε από τον Άλισον, αλλά ο Σάκα έκανε το 1-0 από κοντά, με «άπιαστο» τελείωμα.

Από εκεί και πέρα, οι Λονδρέζοι κέρδισαν κάθε λογής μονομαχία, ως τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 20’, μετά από σουτ του Μαρτίν Έντεγκααρντ, το οποίο ανέκοψε ο Φαν Ντάικ, ενώ στο 40’, ήταν ο Κονατέ αυτός που έβαλε το «στοπ» σε σουτ του Μαρτινέλι, έπειτα από απίθανη πάσα του Ζορζίνιο κάθετα.

Και αφού οι γηπεδούχοι δεν έκαναν το 2-0, ήρθε μία πολύ «σκληρή» τιμωρία, στην τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σαλιμπά κέρδισε τον Ντίας στη μονομαχία, ο Ράγια δεν βγήκε να τελειώσει την φάση, ο παίκτης της Λίβερπουλ έκανε ξανά επαφή με την μπάλα και ο Γκάμπριελ, άθελά του, την έστειλε στα δίχτυα.

Το 1-1 προέκυψε πραγματικά από το πουθενά και η Λίβερπουλ μπήκε με τρομερή ψυχολογία με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο ΜακΆλιστερ σούταρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 46΄, ενώ ο Ντίας επιχείρησε να απειλήσει δις, από την πλευρά του Μπεν Γουάιτ, με διαφορά 60 δευτερολέπτων.

Αποσυντονίστηκε από το γκολ που δέχθηκε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Άρσεναλ, αλλά και από την αναγκαστική αλλαγή του Ζιντσένκο, με τον Γκάμπριελ να παίρνει την θέση του.

Η δεύτερη… προειδοποίηση ήρθε με σουτ του Κέρτις Τζόουνς στο 48’, που πέρασε λίγο έξω, με την Άρσεναλ να απαντάει στο 52ο λεπτό, όταν η προσπάθεια του Μαρτίν Έντεγκααρντ βρήκε στον Κονατέ και έφυγε ελάχιστα έξω.

Το πρώτο κόρνερ της γηπεδούχου στο παιχνίδι και ο ρυθμός που ξεκίνησε να βρίσκει από εκεί και έπειτα, έκαναν τον Γιούργκεν Κλοπ να δραστηριοποιηθεί άμεσα. «Τριπλή» αλλαγή, Νούνιες, Ρόμπερτσον και Έλιοτ στο ματς, επιθετικός ο προσανατολισμός της Λίβερπουλ, με φόντο το «διπλό» στο Βόρειο Λονδίνο.  

Μία στιγμή όμως σε αυτά τα παιχνίδια είναι αρκετή για να αλλάξει και πάλι το μομέντουμ. Και αυτή, έμελλε να είναι με την πλευρά της Άρσεναλ. Στο 67ο λεπτό ο Γκάμπριελ σήκωσε την μπάλα, ο Φαν Ντάικ με τον Άλισον μπερδεύτηκαν και ο Μαρτινέλι διαμόρφωσε το 2-1.

Αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 91', ο Τροσάρ έβαλε τρομερό γκολ στο 91', η Άρσεναλ άντεξε, πάλεψε για κάθε μπάλα και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη επί της Λίβερπουλ (έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κονατέ), που την φέρνει στο -2 από τους «κόκκινους», στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

 

Δημήτρης Μανάκος