Σκέτη απελπισία η Τσέλσι, τη διέλυσε με τεσσάρα η Γουλβς!

Με χατ-τρικ του Ματέους Κούνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και με απολαυστικό πάρτι για τους οπαδούς της Γουλβς, η ομάδα του Ο'Νιλ διέσυρε την Τσέλσι φτάνοντας με ανατροπή στο 4-2 και έκανε τους «μπλε» να βυθιστούν στην απελπισία και την απόγνωση... Αντέδρασε η Φόρεστ και πήρε ισοπαλία στην έδρα της Μπόρνμουθ.  



Σκέτη απελπισία η Τσέλσι, τη διέλυσε με τεσσάρα η Γουλβς!

Τσέλσι – Γουλβς 2-4

Ο Ενκουνκού μπορεί να πήρε φανέλα βασικού από τον Ποτσετίνο για να βοηθήσει επιθετικά, αλλά ήταν παντελώς χαμένος. Η Τσέλσι είχε την κατοχή, αλλά όχι και τις κινήσεις που θα ήθελε για να μπορέσει να φτιάξει περισσότερες καλές στιγμές μπροστά απ' τα καρέ του Σα. Την ίδια στιγμή, η Γουλβς φάνταζε απόλυτα ικανή αν έβαζε ταχύτητα στο παιχνίδι της και έβρισκε διαδρόμους, να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Οι «μπλε» στο 19' άνοιξαν το σκορ όταν από την κάθετη – μια από τις τρομερά σπάνιες – μεταβίβαση του Καϊσέδο στον Πάλμερ, ο τελευταίος με μια επαφή σκόραρε για το 1-0 και το 10ο γκολ του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Ο δημιουργός του γκολ έκανε μεγάλο λάθος στο 21', έχασε την κατοχή, η Γουλβς έβγαλε επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Κούνια από αριστερά κι αυτός αφού σούταρε, είδε τον Τιάγκο Σίλβα να βάζει την κόντρα και την μπάλα να ξεγελά τον Πέτροβιτς για να γίνει το 1-1. Οι «μπλε» όσο κι αν κράτησαν την μπάλα, δεν κατάφερναν να βρουν τρόπο και ευκαιρίες για να φανούν απειλητικοί. Είχαν μονάχα ένα πολύ άστοχο σουτ του Στέρλινγκ από πλάγια θέση, ο Ενκουνκού συνέχισε να είναι άφαντος και στο 43' οι «λύκοι» έκαναν την ανατροπή! Ο Νέτο έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον επερχόμενο Αΐτ – Νούρι και το δικό του πλασέ, κοντράροντας και στον Ντισασί, έγραψε το 2-1!

Η ανάπαυλα προκάλεσε ξέσπασμα από τους οπαδούς της Τσέλσι με έντονες αποδοκιμασίες γι' αυτό που έβλεπαν γι' ακόμα μια αναμέτρηση από την ομάδα τους και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνημε με μπαράζ ευκαιριών για γκολ! Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη σέντρα, ο Νέτο από δεξιά απείλησε την εστία του Πέτροβιτς, ο οποίος απέκρουσε το σουτ από πλάγια θέση, ενώ, ο Στέρλινγκ στο 48' από εξαιρετικό γύρισμα του Τσίλγουελ αστόχησε για ελάχιστα εκατοστά. Όλα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά για την Τσέλσι σταδιακά, με τους παίκτες και κυρίως τον Καϊσέδο, να χάνουν τη συγκέντρωσή τους.

Κι όταν ο Ποτσετίνο είπε να βγάλει τον πανάκριβο χαφ για να βάλει τον Τζάκσον και να ενισχύσει την επίθεση των «μπλε», η Γουλβς χτύπησε ξανά με ταχύτητα και έγραψε το 3-1! Ο Νέτο έφυγε από δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Κούνια πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 63ο λεπτό. Ο κόσμος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» άρχισε να φωνάζει εις βάρος του Αργεντινού κόουτς και των παικτών του και το πράγμα έγινε χειρότερο στο 79', με το πέναλτι του Γκούστο στον Κούνια και το χατ-τρικ του τελευταίου για το θριαμβευτικό 4-1 των «λύκων» στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Τιάγκο Σίλβα με κεφαλιά στο 86' από εκτέλεση κόρνερ του Μούντρικ μείωσε στο τελικό 4-2, με τον κόσμο της Τσέλσι να έχει γυρίσει την πλάτη και να έχει αρχίσει ν' αποχωρεί από τις εξέδρες...

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Μόλις στο 5ο λεπτό η Μπόρνμουθ βρήκε τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ και να ξεκινήσει ιδανικά την αναμέτρηση με τη Φόρεστ. Από εκτέλεση κόρνερ και μια πρώτη κεφαλιά του Σινιστέρα, ο Κλάιφερτ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να πετύχει το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας επίσης βρει δίχτυα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Η μαχητική νοοτροπία που έχει αποκτήσει η Φόρεστ με τον Νούνο Σάντο στον πάγκο, έκανε την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να βγάλει αντίδραση, να διατηρήσει το ηθικό της σε ικανοποιητικά επίπεδα και στο 45' να βρει γκολ ισοφάρισης.

Ο Χάντσον – Οντόι ήταν αυτός που εξαπέλυσε ένα υπέροχο δεξί σουτ για το 1-1! Ο Αβονίγι προσπάθησε ν' απασχολήσει τους αμυντικούς της Μπόρνμουθ και να βρει στιγμές από τις οποίες θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό για τη Φόρεστ, όμως, το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Με παίκτη λιγότερο έμεινε από το 84' η ομάδα του Ιραόλα λόγω αποβολής του Μπίλινγκ. 

Κώστας Ζάλιαρης