Η Αγγλία «ζορίστηκε» αλλά κέρδισε ξανά την Ιταλία, η Σκωτία «έγραψε» ιστορία μέσα στην Ουαλία!

Συνέχισε το σερί και έφτασε τις 30 συνεχόμενες νίκες η Αγγλία απέναντι στην Ιταλία, την ώρα που οι Σκωτσέζοι «έγραψαν» ιστορία και κέρδισαν την Ουαλία, μέσα στο Κάρντιφ, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια! Το Six Nations Tournament ξεκίνησε εντυπωσιακά, με την Ιρλανδία επίσης να επικρατεί στην πρώτη αγωνιστική, με το ηχηρό 38-17 έναντι της Γαλλίας!



Η Αγγλία «ζορίστηκε» αλλά κέρδισε ξανά την Ιταλία, η Σκωτία «έγραψε» ιστορία μέσα στην Ουαλία!

Είχαμε και ράγκμπι σήμερα. Το Six Nations Tournament, στο οποίο αναμετρώνται η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Ιταλία, με τους Ιρλανδούς να έχουν κατακτήσει τον πιο πρόσφατο τίτλο, το 2023.

Για όσους δεν γνωρίζουν γενικώς τι έχει προκύψει στην εν λόγω διοργάνωση, να ενημερώσουμε πως οι Άγγλοι και οι Ουαλοί βρίσκονται στην κορυφή των κατακτήσεων, με 39 η κάθε χώρα, ενώ οι Σκωτσέζοι και οι Ιταλοί αποτελούν τις μόνες εκ των προαναφερθέντων που δεν έχουν κάνει δικό τους τον τίτλο, εντός του 21ου αιώνα.

Ωστόσο, στα σημερινά αποτελέσματα, είχαμε κάτι το… απρόβλεπτο. Από τη μία την Αγγλία να κάνει το χρέος της και να επικρατεί της Ιταλίας στη Ρώμη, σε μία πάντως δύσκολη νίκη. Κέρδισε με 27-24, είναι… μικρή η διαφορά των τριών γκολ, αναλογικά με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Πρόκειται πάντως για την 30η διαδοχική επιτυχία της ομάδας του «Νησιού» απέναντι στους Ιταλούς.

Όσον αφορά αυτό που δεν περιμέναμε; Το «διπλό» της Σκωτίας στην έδρα της Ουαλίας, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια. Κέρδισαν στο Κάρντιφ με 27-26, ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, πιέστηκαν πολύ στο δεύτερο, αλλά κατάφεραν να αντέξουν και να πανηγυρίσουν.

Δημήτρης Μανάκος