Η Ακτή Ελεφαντοστού και το… Μπράιτον πανηγυρίζουν μία απίθανη πρόκριση – Με «10» παίκτες για 75 λεπτά! (vids)

Με «10» παίκτες από το 43ο λεπτό. Πίσω στο σκορ στο 71’. Και όμως, η Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, σε μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της ιστορίας της. Πρωταγωνιστής ο Σιμόν Αντινγκρά της Μπράιτον, με… εννέα παίκτες τελείωσε το ματς η «οικοδέσποινα»!



Η Ακτή Ελεφαντοστού και το… Μπράιτον πανηγυρίζουν μία απίθανη πρόκριση – Με «10» παίκτες για 75 λεπτά! (vids)

Είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας αυτό που έχει καταφέρει να κάνει πράξη η Ακτή Ελεφαντοστού απέναντι στο Μαλί. Ναι, παίζει στην έδρα της, ναι, ο κόσμος είναι μαζί της, αλλά μερικά πράγματα δεν εξηγούνται.

Όπως και η πρόκριση που πανηγύρισε η «οικοδέσποινα», η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 71ο λεπτό από την αντίπαλό της, και ενώ αγωνιζόταν για 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Ο Κοσούνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43’ και πλέον, η Ακτή Ελεφαντοστού θα έπρεπε να κερδίσει και το αριθμητικό μειονέκτημα και το… Μάλι, για να συνεχίσει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Και το έκανε! Ο Σιμόν Αντίνγκρα ήταν αυτός που ισοφάρισε, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κάνοντας υπερήφανη την Μπράιτον, στην οποία ανήκει. Και όλα αυτά, για να περάσουμε στην παράταση και να φτάσουμε ένα λεπτό μακριά από τη διαδικασία των πέναλτι.

Έμοιαζε πως θα φτάσουμε στη «ρώσικη ρουλέτα», αλλά και πάλι… πέσαμε έξω. Αυτή τη φορά, η Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Γκολ ο Ντιακιτί, «χαμός» στο γήπεδο, δύο ακόμη αποβολές, μία για κάθε ομάδα, και λήξη!

Η Ακτή Ελεφαντοστού στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα, σε μία από τις πιο μεγάλες βραδιές της ιστορίας της!

Δημήτρης Μανάκος