Απόλαυση η Λούτον και μαγικό ματς με οχτώ γκολ στο Νιούκαστλ, ήρωας ο Φοφανά για την Μπέρνλι!

Είναι να τη χαίρεσαι και να την σέβεσαι αυτή τη Λούτον με όσα κάνει! Οι νεοφώτιστοι προκάλεσαν τρόμο στη Νιούκαστλ, γύρισαν από το εις βάρος τους 2-1 στο υπέρ τους 4-2, αλλά το σύνολο του Χάου κατάφερε μέχρι το φινάλε να φτάσει στο 4-4 σε ένα μαγικό παιχνίδι! Με δυο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Μπέρνλι, ο Φοφανά έγινε ήρωας στο 2-2 που διαμορφώθηκε στο 92' κόντρα στη Φούλαμ! Ξεπέρασε την 4άρα από τη Λούτον και πήρε νίκη η Μπράιτον.   



Απόλαυση η Λούτον και μαγικό ματς με οχτώ γκολ στο Νιούκαστλ, ήρωας ο Φοφανά για την Μπέρνλι!

Νιούκαστλ – Λούτον 4-4

Αυτή η Λούτον κάνει την Πρέμιερ Λιγκ να καμαρώνει και πραγματικά έχει μπει στην καρδιά των ουδέτερων οπαδών που αναζητούν τέτοιες ιστορίες συλλόγων που κατανοούν το μέγεθος των αντιπάλων τους, αλλά τα βάζουν στα ίσια μαζί τους όταν πατούν στο γήπεδο.

Η Νιούκαστλ στο παιχνίδι με τους νεοφώτιστους άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Τρίπιερ από δεξιά να κάνει το χαμηλό γύρισμα στην περιοχή και τον επερχόμενο Λόνγκσταφ να γράφει το 1-0.

Η ομάδα του Έντουαρντς παρά την αναποδιά συμπεριφέρθηκε σαν να μη συνέβη τίποτα και κατάφερε να βρει απάντηση από στατική φάση. Ο Όσο με κεφαλιά νίκησε τον Ντουμπράβκα για το 1-1 στο 21ο λεπτό, ωστόσο, οι «καρακάξες» χρειάστηκαν μόλις 3' για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ο σκόρερ της Λούτον δεν κατάφερε να σταματήσει τον Γκόρντον από αριστερά όπως αναπτύχθηκε ο νεαρός εξτρέμ, αυτός τελείωσε τη φάση, είδε τον Καμίνσκι ν' αποκρούει, όμως, πάλι ο Λόνγκσταφ βρέθηκε εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε για να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει.

Η Λούτον μπορεί να προδόθηκε από την απόφασή της να μείνει ψηλά, αλλά συνέχισε να προσπαθεί να κρατήσει σώματα μπροστά και να πάρει την μπάλα για να ξαναψάξει κάτι καλό μπροστά από την αντίπαλη εστία. Γίνεται κάθε φορά ξεκάθαρο το μήνυμα των παικτών του Έντουαρντς πως δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τσάμπιονσιπ και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν αυτό. Στο 40', λοιπόν, ο Μπάρκλεϊ έκλεψε την μπάλα, την άφησε στον Ντάουτι, αυτός νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα, όμως, ο Άγγλος χαφ πρόλαβε την επαναφορά και σκόραρε για το 2-2! Αυτές οι δύο απαντήσεις σε κάθε γκολ από τις «καρακάξες» ήταν το ... πρώτο πιάτο από τη Λούτον, αφού είχε αποφασίσει πως το... κυρίως γεύμα δεν είχε σερβιριστεί ακόμα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Έντουαρντς άφησε άφωνη ολόκληρη την Αγγλία! Στο 55' ο Νταν Μπερν δεν προλάβαινε τον Ογκμπένε, τον ανέτρεψε και ο Κάρλτον Μόρις από την άσπρη βούλα έκανε το 3-2 στο 59'. Και τρία λεπτά αργότερα με τον Τρίπιερ να έχει ανέβει αρκετά ψηλά, η Λούτον μετέφερε την μπάλα από αριστερά προς τα δεξιά, ο Μπάρκλεϊ έστρωσε στον Αντεμπάγιο κι αυτός έκανε το 4-2 με χαμηλό πλασέ!

Το ροντέο και φυσικά η απόλαυση για όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι δεν σταμάτησε! Η Νιούκαστλ έφτασε στην ισοφάριση μέσα σε ελάχιστα λεπτά! Στο 67' από τρομερή μπαλιά του Γκιμαράες με τριβέλα επέτρεψε στον Τρίπιερ από το δεύτερο δοκάρι να μειώσει και στο 73' ο Μπάρκλεϊ έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Μπαρνς με χαμηλό αριστερό πλασέ έκανε το 4-4 για τις «καρακάξες»! Έπειτα απ' αυτό που είδαμε, μάλλον δικαίως το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο σκορ! 

 

Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας 4-1

Ακούς ότι ακολουθεί ένα Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας και θεωρείς πολύ λογικά πως αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα ντέρμπι. Εν τέλει, δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Απόλυτη κυριαρχία για τους «γλάρους», τρία γκολ στο πρώτο μέρος, ένας υγιεινός περίπατος, με ισάριθμους διαφορετικούς σκόρερ. Ο Ντανκ έκανε το 1-0 από το 2ο λεπτό, με κεφαλιά από κοντά.

Στο 30’ ο Χίνσελγουντ αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, ενώ 60 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπουανανότε κάνει και το 3-0!

Οι «αετοί» επιχείρησαν να αντιδράσουν με την έναρξη της επανάληψης και τελικά, βρήκαν το γκολ της… τιμής, στο 71’, με τον Ματετά να σκοράρει, για πρώτη φορά εντός του 2024.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζοάο Πέδρο στο 85’, με τον Βραζιλιάνο να μετουσιώνει σε γκολ την ασίστ του Γουέλμπεκ, και να σκοράρει για τέταρτη φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια!

Μπέρνλι – Φούλαμ 2-2

Αρνήθηκε να «πεθάνει» η Μπέρνλι. Σε ένα παιχνίδι που της «στράβωσε» από πάρα πολύ νωρίς, σε ένα ματς που βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το 21ο λεπτό, και όμως, δεν έκανε ποτέ πίσω.

Αποφάσισε να το διεκδικήσει μέχρι τέλους και ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δέχθηκε δύο γκολ από τους Παλίνια και Μουνίθ νωρίς, αλλά αντέδρασε από το 71ο λεπτό και έπειτα.

Ο Φοφανά μείωσε, η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί πάλεψε μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης και το ζητούμενο ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Φοφανά έμελλε να είναι ο ήρωας, η Μπέρνλι ισοφάρισε σε 2-2 και ανέβηκε στους 12 βαθμούς, ούσα πάντως στο -8 από την 17η Νότιγχαμ Φόρεστ!

 

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος