Έσωσε τον βαθμό η Γουέστ Χαμ, αδικείται η Μπόρνμουθ

Έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι πως εμφανίστηκε ξανά σε μέτρια κατάσταση. Η Γουέστ Χαμ θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που πήρε βαθμό (1-1) από το παιχνίδι με την Μπόρνμουθ, η οποία προηγήθηκε στο 3', είχε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, ήταν απειλητική, αλλά «πληγώθηκε» από ένα πέναλτι.  



Έσωσε τον βαθμό η Γουέστ Χαμ, αδικείται η Μπόρνμουθ

Ο Κάλβιν Φίλιπς περίμενε πώς και πώς να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, χάρηκε για τη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ, αλλά με το ξεκίνημα της αναμέτρησης έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής και η Μπόρνμουθ προηγήθηκε! Ο Άγγλος χαφ στα όρια της περιοχής από δεξιά ολιγώρησε με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα και ο Σολάνκε κατάφερε στα 2:22 να σκοράρει για το 1-0 της ομάδας του Ιραόλα.

Οι «cherries» με το προβάδισμα απέκτησαν και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουν να βγαίνουν μπροστά, αλλά και έδειξαν να έχουν απόλυτα οργανωμένη και πειθαρχημένη άμυνα για ν' αποφευχθούν οι κίνδυνοι. Βέβαια, η Γουέστ Χαμ άργησε τρομερά να ξυπνήσει και είναι τυχερή που στο 37' ο Αρεόλα απέκρουσε με απίστευτο τρόπο το πλασέ του Σεμένιο που έμοιαζε σίγουρο γκολ! Η αντίδραση ήταν μια κεφαλιά του Μπόουεν την οποία έδιωξε ενστικτωδώς ο Νέτο στο 38'.

Όσο το ματς γενικότερα παρέμενε σε μια ευθεία δίχως κάτι τρομερά ιδιαίτερο να συμβαίνει, προφανώς αυτό βόλευε περισσότερο την Μπόρνμουθ που είχε και το αβαντάζ στο σκορ. Κι όμως, από το πουθενά η Γουέστ Χαμ σε φάση που ο ρέφερι έπρεπε να ενημερωθεί να πάει δει το ριπλέι, ισοφάρισε! Ο Κούντους ανετρέπη από τον Κέλι, ο διαιτητής δεν το αντιλήφθηκε, άπαντες στη γηπεδούχο ομάδα παραπονέθηκαν έντονα και με την εισήγηση του VAR για On-field review η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα. Από εκεί ο Γουόρντ – Πρόους ισοφάρισε στο 60ο λεπτό. Και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει μπρος άμεσα η ομάδα του Μόγιες, με την ένταση ν' ανεβαίνει κυρίως στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού.

Με την ανακοίνωση από τα μεγάφωνα πως οι καθυστερήσεις θα ήταν 8', φυσικά κάποιοι ενδεχομένως να τρόμαξαν καθώς τα «σφυριά» στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχαν ισοφαριστεί στο 90' + 13', αλλά τελικά ο βαθμός εξασφαλίστηκε κανονικά με το 1-1 να είναι και το αποτέλεσμα του ματς. 

Κώστας Ζάλιαρης