Νίκη με ανατροπή σε τρελό ματς η Τότεναμ, τριάρα σαν σε προπόνηση η Σίτι!

Βρισκόταν πίσω στην ανάπαυλα, σκόραρε τρις σε 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος, πρόσφερε σασπένς στον κόσμο της και διασκέδαση στους υπόλοιπους! Η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Μπρέντφορντ σε παιχνίδι που δεν σε άφηνε να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του! Στο χαλαρό η Σίτι έφτασε στο 3-1 κόντρα στην Μπέρνλι του Κομπανί, με ασίστ από Ντε Μπρόινε και επιστροφή Χάαλαντ.  



Νίκη με ανατροπή σε τρελό ματς η Τότεναμ, τριάρα σαν σε προπόνηση η Σίτι!

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 3-2

Απίστευτα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το παιχνίδι στο Λονδίνο, με τις δύο ομάδες να τοποθετούν αρκετά ψηλά την άμυνά τους, να υπάρχουν χώροι στην πλάτη των μετόπισθεν και να τους ψάχνουν όλοι! Πρώτη, όμως, τα κατάφερε η Μπρέντφορντ! Κι αφού στο 12' με το ακυρωθέν γκολ η Τότεναμ δεν έβαλε μυαλό, οι «bees», στο 15' άνοιξαν το σκορ! Ο Τόνεϊ έφυγε στο χώρο, ο Βικάριο τον νίκησε, όμως στην επαναφορά ο Μοπέ έκανε το 1-0 και πανηγύρισε με τα γνωστά βελάκια, πικάροντας τον Τζέιμς Μάντισον.

Οι Βέρνερ και Ριτσάρλισον είπαν να το πάρουν προσωπικά για τα «σπιρούνια» και ν' απειλήσουν την αντίπαλη εστία, ο Βραζιλιάνος είχε και γκολ που δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ στο 38', ενώ, η ομάδα του Τόμας Φρανκ κατάφερε κάπως να οχυρωθεί αμυντικά και να εμφανιστεί πιο σφιχτή καθώς ωρίμαζε χρονικά το παιχνίδι.

Η Μπρέντφορντ, αλλά και οι οπαδοί της Τότεναμ σίγουρα ξαφνιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Ποστέκογλου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο και τα έφερε όλα τούμπα σε ελάχιστα λεπτά! Στο 48' ο Ουντόγκι από ωραία συνεργασία με τον Βέρνερ ισοφάρισε σε 1-1 και ένα λεπτό αργότερα ο Ριτσάρλισον στην προσπάθειά του να βρει στόχο από αριστερά, έστειλε την μπάλα στην τροχιά του Μπρέναν Τζόνσον που έκανε το 2-1! Και η Τότεναμ φάνηκε να... μην έχει stop!

Με το 7ο γκολ του στα 7 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος ο Ριτσάρλισον στο 56' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 πετυχαίνοντας το στόχο με ευκολία μετά από προσπάθεια του Μάντισον. Η Μπρέντφορντ προς τιμήν της μπορεί να βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω, αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Στο 67ο λεπτό o Τόνεϊ δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στην εξέλιξη του ματς αφού ήταν οφσάιντ, επέστρεφε προς τα πίσω, ο Ουντόγκι δεν τον πρόσεξε καν στο γύρισμα που έκανε κι έτσι ο Άγγλος έτρεξε και σκόραρε σε ένα από τα πιο αστεία γκολ της σεζόν για το 3-2!

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, είχαν φτάσει τις 59 παρουσίες στο επιθετικό τους τρίτο με την μπάλα, δείγμα της αποφασιστικότητας για να πάρουν τη νίκη - όπως και το έπραξαν - δίχως να λογαριάζουν και από τις «κακοτοπιές» στις οποίες έπεσαν κατά τη διάρκεια του ματς. Στα τελευταία λεπτά ο Ποστέκογλου έδωσε εντολή για πεντάδα στην άμυνα και κάπως έτσι «κλείδωσαν» όλοι οι βαθμοί στο παιχνίδι, με τον Βικάριο στο 90' + 3' να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση σε μονοκόματο του Μπαπτίστ! 

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 3-1

Όσο κι αν ο Βινσέν Κομπανί είναι από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στη Σίτι και στο Etihad, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν γινόταν να μην τον στεναχωρήσει στη νέα συνάντησή τους μετά από εκείνη της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος στο Turf Moor. Ο άλλοτε αρχηγός των «πολιτών» καταχειροκροτήθηκε στην επιστροφή του στο γήπεδο που έγραψε μοναδική ιστορία, αλλά οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ θα έφταναν σε πολύ άνετη νίκη και θα το διασκέδαζαν.

Στο 17ο λεπτό ο Άλβαρες από ωραία μπαλιά του Ματέους Νούνες από δεξιά έκανε το 1-0 για τη Σίτι, ενώ, ο Αργεντινός στο 23' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με άμεσο πλασέ, από απίστευτα έξυπνη ασίστ του Ντε Μπρόινε.

Ο Βέλγος «μαέστρος» εκτέλεσε γρήγορα μια στατική φάση δουλεμένη στην προπόνηση και κάπως έτσι έφτασε στις 104 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ, ξεπερνώντας τον Ρούνεϊ (103) και κυνηγώντας τους Γκιγκς (162) και Φάμπρεγας (111).

Η αμείλικτη Σίτι βρήκε δίχτυα και στα 24 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Ρόδρι να δέχεται την ωραία μεταβίβαση του Φόντεν και με ένα από τα γνωστά του χαμηλά σουτ να γράφει το 3-0. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ που είχε μείνει για καιρό εκτός, πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή του και πήρε τη θέση του Ντε Μπρόινε για να παίξει περίπου στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Νορβηγός άρχισε να συμμετέχει σε ευκαιρίες για γκολ, όμως, η μοναδική αλλαγή στο σκορ θα αφορούσε τους «clarets» που στις καθυστερήσεις με τον Αλ Ντακίλ μείωσαν στο τελικό 3-1. 

Κώστας Ζάλιαρης