ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Χρήστος Τζόλης είναι ο ήρωας της Φορτούνα – Πέναλτι αλά πανένκα, πρόκριση και… συρτάκι! (vids)

Η στιγμή της… καριέρας του. Το πέναλτι της ζωής του. Η πρόκριση που θα είναι για πάντα ταυτισμένη μαζί του. Τι έκανε ο Χρήστος Τζόλης για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ στο Κύπελλο Γερμανίας…



ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Χρήστος Τζόλης είναι ο ήρωας της Φορτούνα – Πέναλτι αλά πανένκα, πρόκριση και… συρτάκι! (vids)

Τι στιγμή, τι πέναλτι, τι ψυχραιμία. Ο ήρωας της Φορτούνα Ντίσελντορφ είναι ο Χρήστος Τζόλης και οι Γερμανοί συνεχίζουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου με δική του εκτέλεση αλά… πανένκα!

Οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση της «μονομαχίας» τους για τα προημιτελικά.

Η Φορτούνα άνοιξε το σκορ στο 38' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φερμέι και στο 60' ο Χαρτέλ ισοφάρισε από τη «λευκή» βούλα. Στην παράταση η ομάδα του Ντίσελντορφ προηγήθηκε εκ νέου στο 99' με τον Τανάκα, αλλά στο 120+1' ο Μπουκάλφα έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Ζανκτ Πάουλι αστόχησε δις, η Φορτούνα μία, πήρε τη νίκη με 4-3 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Έλληνας φρόντισε για αυτό με μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ και μετά, ξεκίνησε μαζί με τους συμπαίκτες του να χορεύει... συρτάκι στα αποδυτήρια!

Δημήτρης Μανάκος