Φοβερή Λούτον για επιβίωση με «τεσσάρα», τεράστια ανατροπή για Πάλας

Με δυο γκολ από το 2:17 του ματς (!) και φτάνοντας συνολικά στα τέσσερα τέρματα, η Λούτον ισοπέδωσε την Μπράιτον (4-0) σε σπάνια βραδιά στο Kenilworth Road, με τον Τομ Λόκιερ παρόντα ν' απολαμβάνει τους συμπαίκτες του από την εξέδρα! Η Κρίσταλ Πάλας έδωσε απαντήσεις και έφτασε στο 3-2 με φοβερή ανατροπή απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον Ολίσε να έχει ένα γκολ και δυο ασίστ! Ματς με δοκάρια, σασπένς, έντονα παράπονα για τη διαιτησία, αλλά δίχως γκολ (0-0) το Φούλαμ – Έβερτον. 



Φοβερή Λούτον για επιβίωση με «τεσσάρα», τεράστια ανατροπή για Πάλας

Λούτον – Μπράιτον 4-0

Τέτοιο ματς δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα ο Έντουαρντς, οι παίκτες του και οι οπαδοί της Λούτον στο Kenilworth Road! Προτού καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα, οι νεοφώτιστοι έφτασαν στο 2-0 και είχαν τρελάνει τον κόσμο τους! Μόλις στα 18'' με κεφαλιά από κοντινή απόσταση έκανε το 1-0, ενώ, στα 2:17 έγινε το 2-0! Από βαθιά μπαλιά του Λοκονγκά στον Ογκμπένε, ο τελευταίος πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία! Οι «γλάροι» ήταν λογικό να έχουν σοκαριστεί, όπως είχε συμβεί και με τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να κάνουν ονειρικό το πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ.

Στο 42' ο Αντεπάγιο από εξαιρετική κάθετη του Μπάρκλεϊ έδωσε διαστάσεις θριάβου στη νίκη της ομάδας του Έντουαρντς. Η Λούτον έμοιαζε να μην έχει σταματημό και πέτυχε και τέταρτο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε εξαιτίας αντικανονικής θέσης του Τζόρνταν Κλαρκ. Τελικά το 4-0 δεν άργησε και στο 56' με κεφαλιά ο Αντεμπάγιο πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Τομ Λόκιερ που επέστρεψε για πρώτη φορά στο γήπεδο από τα μέσα του Δεκέμβρη, όταν και υπέστη το καρδιακό επεισόδιο, απόλαυσε τη βραδιά και τους συμπαίκτες του με αυτή την ευρεία και απόλυτα διασκεδαστική νίκη, με το σύνολο του Έντουαρντς να κρατιέται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Κρίσταλ Πάλας – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-2

Οι Έζε και Ολίσε μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στο παιχνίδι της Πάλας και οι «αετοί» έδειξαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις καταστάσεις που διαμορφώνονται στα ματς ν' αποδειχθούν καθοριστικές για το μέλλον του Ρόι Χότζον. Οι «λεπίδες», βέβαια, στα 22'' προηγήθηκαν με τον Μπρέρετον Ντίας να πατάει ωραία στην περιοχή συγκλίνοντας κεντρικά και να βρίσκει δίχτυα για το 1-0. Οι Λονδρέζοι αντέδρασαν σωστά και στο 17' δικαιώθηκαν για τη διατήρηση της ψυχραιμίας και της υπομονής τους, με τον Έζε να φτάνει πολύ ψηλά στο γέμισμα του Ολίσε, γράφοντας το 1-1.

Η ... τρέλα της Πρέμιερ Λιγκ για το βράδυ της Τρίτης συνεχίστηκε με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 20' να παίρνει νέο προβάδισμα. Ο Μακ Άτι εκμεταλλεύτηκε κόντρα στον Γκουεχί για να γράψει το 2-1, αλλά πάλι οι Λονδρέζοι είχαν τον τρόπο να παραμείνουν απόλυτα εντός παιχνιδιού. Ξανά ο Έζε στο 27' με απίθανο σουτ έκανε το 2-2 και ο Χότζον έβλεπε χαρούμενος τους παίκτες του να τα δίνουν όλα και να κυνηγούν να πάρουν όλο το ματς! Ο Άιβο Γκρμπιτς στο 53ο λεπτό έπρεπε ν' αντικατασταθεί παρά τη διαφωνία του, αφού δεν πέρασε το τεστ για τη διάσειση μετά από σφοδρή σύγκρουση με τον Ματετά και ορθά έπραξε ο Γουάιλντερ, βγάζοντάς τον από το παιχνίδι στο ντεμπούτο του με τις «λεπίδες».

Αυτό που φαινόταν λογικό βάσει της εικόνας της αναμέτρησης ήρθε στο 67', με τον Ολίσε να σουτάρει δυνατά από τα όρια της περιοχής για την ανατροπή και το 3-2 των «αετών»! Ο σκόρερ αποχώρησε αναγκαστικά έχοντας αποκομίσει τραυματισμό στη φάση του γκολ και φαίνεται πως κάτι σαν... κατάρα κυνηγά την Πάλας, αφού και ο Έζε δεν μπορούσε να συνεχίσει από το 75' και μετά! Δοκάρι στο 85' είχε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τον Αχμέντοντζιτς και με το τελικό 3-2 η ομάδα της πρωτεύουσας πήρε όλους τους βαθμούς, βγάζοντας τρομερή αντίδραση και δίνοντας λόγο στον Χότζον να χαμογελάσει...

Φούλαμ – Έβερτον 0-0

Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός πως τα δίχτυα δεν είχαν αφορμή να κουνηθούν στην αναέτρηση, οι Λένο και Πίκφορντ δεν μπορούσαν να μείνουν ήρεμοι κατά τη διάρκεια του ματς. Έπρεπε να βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση. Στο 23ο λεπτό ο πορτιέρε της Φούλαμ είδε τη μπάλα από προσπάθεια του Ταρκόφσκι έπειτα από κόντρα στον Ίσα Ντιόπ να σταματάει στο δοκάρι. Βέβαια, στη συγκεκριμένη φάση η ομάδα του Μάρκο Σίλβα φάνηκε να είναι τυχερή καθώς υπήρχε και χέρι στον Άντονι Ρόμπινσον. Αφού δεν έγινε αντιληπτό αυτό και η φάση συνεχίστηκε, ο Καστάν έτρεξε για να διώξει πάνω στη γραμμή!

Ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να βάλει μπροστά την ομάδα του αργότερα, με τον Ταρκόφσκι να διώχνει πάνω στη γραμμή και τον Ραούλ Χιμένες από κοντινή απόσταση ν' αποτυγχάνει να βρει στόχο. Tην... ισοφάριση στα δοκάρια πέτυχαν οι Λονδρέζοι με τον Καστάν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μπήκε στην πορεία μιας πρώτης κεφαλιάς από τον Κόρδοβα-Ριντ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Πίκφορντ. Η Φούλαμ πίεσε πολύ περισσότερο στο δεύτερο μέρος, με τον Ροντρίγκο Μουνίζ να παίρνει πρωτοβουλίες. Ο Πίκφορντ έπρεπε να είναι προσεκτικός και πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση όταν (και) ο Ανταραμπιόγιο προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του. Τα «ζαχαρωτά» αφυπνίστηκαν επιθετικά κυρίως στις καθυστερήσεις, προκάλεσαν τεράστια σύγχυση στα καρέ του Λένο, αλλά τελικά το 0-0 δεν άλλαξε.

Κώστας Ζάλιαρης