Απίθανο: Ο κανονισμός που ο Μουρίνιο γνώριζε, οι διαιτητές όχι και η Τσέλσι «εφάρμοσε» για να πάρει πρωτάθλημα!

Πέφτει ένας ποδοσφαιριστής στο έδαφος, σε μονομαχία με αντίπαλο για μία κεφαλιά. Μπαίνει το ιατρικό τιμ και τον οδηγεί εκτός αγωνιστικού χώρου. Πέφτουν δύο συμπαίκτες κάτω για τον ίδιο λόγο. Ο ρέφερι είναι υποχρεωμένος να περιμένει. Και ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε δώσει εντολή σε Τζον Τέρι και Γκάρι Κέιχιλ να το εφαρμόζουν, να υποκρίνονται πως χτύπησαν και η Τσέλσι να κερδίζει χρόνο. Αποτέλεσμα; Η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015!



Απίθανο: Ο κανονισμός που ο Μουρίνιο γνώριζε, οι διαιτητές όχι και η Τσέλσι «εφάρμοσε» για να πάρει πρωτάθλημα!

Είναι δεδομένο πως σε πάρα πολλά πράγματα ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν μπροστά από την εποχή του. Δεν είναι κάτι που επιδέχεται αμφισβήτηση. Το είδαμε μπροστά στα μάτια μας, το βιώσαμε, τον παρακολουθήσαμε να κατακτά κάθε τίτλο και να καταρρίπτει κάθε λογής ρεκόρ.

Είτε με την Πόρτο, είτε με την Τσέλσι, είτε αργότερα με την Τότεναμ, παρότι δεν τον άφησαν να διεκδικήσει τίτλο, ακόμη και με τη Ρόμα, την οποία οδήγησε σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και κατέκτησε το πρώτο Europa Conference League που διοργανώθηκε ποτέ.

Από εκεί και πέρα, πολλοί θα πουν πως το ίδιο το ποδόσφαιρο «ξεπέρασε» τις ιδέες του Πορτογάλου. Σύμφωνοι. Αλλά υπάρχουν πράγματα, που όταν γνώριζε ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν περνούσαν καν από το μυαλό των περισσοτέρων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε τακτικές και οτιδήποτε αφορούσε το παιχνίδι. Αλλά ακόμη και κανονισμούς, που ο ίδιος γνώριζε καλύτερα από διαιτητές.

Μεγαλύτερη απόδειξη άλλωστε, από όσα αισίως δήλωσε ο Τζον Τέρι, ξεκάθαρα δεν υφίσταται. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Ο «Special One» ήξερε πως όταν ένας ποδοσφαιριστής πέσει κάτω, μετά από διεκδίκηση, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται, πρέπει να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όταν όμως δύο ποδοσφαιριστές από την ίδια ομάδα πέσουν μαζί στο γήπεδο, τότε αμφότεροι θα δεχθούν τις πρώτες βοήθειες εντός των τεσσάρων γραμμών και δεν θα βγουν εκτός. Και αυτή ακριβώς την οδηγία είχε δώσει τόσο στον αρχηγό της Τσέλσι, όσο και στον Γκάρι Κέιχιλ.

Τι τους είχε πει; Πως αν ένας εκ των δύο δει τον άλλο να πηδά για μονομαχία, στο φινάλε αναμέτρησης με την ομάδα να κερδίζει, να πηδήξει και ο άλλος. Να προσπαθήσουν να συγκρουστούν και μετά να κάτσουν στο έδαφος. Έτσι, ο διαιτητής δεν θα μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι και ο χρόνος θα περάσει, με συνέπεια να οδηγηθεί το παιχνίδι στις καθυστερήσεις.

Έμοιαζε με τακτική. Και σύμφωνα με τον Τζον Τέρι, η ομάδα την ακολούθησε στις τελευταίες αγωνιστικές του 2015, όταν και πήρε το πρωτάθλημα. Μάλιστα, σε μία περίπτωση εξ’ αυτών, ο Άγγλος στόπερ ήταν στο έδαφος μαζί με τον Κέιχιλ και ο ρέφερι τους ζήτησε να περάσουν εκτός. Η απάντηση του Άγγλου; «Ρώτα τον επόπτη, άλλο λέει ο κανονισμός.»

Και πράγματι, έτσι έγινε. Ο διαιτητής απολογήθηκε που δεν το γνώριζε, αμφότεροι κέρδισαν χρόνο και η Τσέλσι επικράτησε με 1-0 σε εκείνο το παιχνίδι. Απίθανος Ζοσέ Μουρίνιο!

Δημήτρης Μανάκος