Κατέρριψε κάθε αρνητικό ρεκόρ ο Τεν Χαγκ, αλλά η Γιουνάιτεντ απέκλεισε τη Νιούπορτ και συνεχίζει! (vids)

Είδε το 2-0 να γίνεται… 2-2. Δέχθηκε δύο γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας από ομάδα μικρότερης κατηγορίας, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Γύρισε στο 1970 και σε εποχές που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε αφιχθεί καν στο «Ολντ Τράφορντ». Στο τέλος της ημέρας όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε με 4-2, εκτός έδρας, τη Νιούπορτ, και συνεχίζει στον 5ο γύρο!



Κατέρριψε κάθε αρνητικό ρεκόρ ο Τεν Χαγκ, αλλά η Γιουνάιτεντ απέκλεισε τη Νιούπορτ και συνεχίζει! (vids)

Έμοιαζε πως το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα απλό. Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συναντούσε μία ομάδα από την 4η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας, εκτός έδρας.

Η Νιούπορτ είναι εξαιρετική στη League Two, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων είναι τεράστια. Χωρίζονται από 76 θέσεις στη βαθμολογία και φυσικά, το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ είναι πάρα πολύ ανώτερο, συγκριτικά με μία ομάδα της EFL.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέρριψε κάθε αρνητικό ρεκόρ, με την εξόρμησή της στην έδρα της Νιούπορτ. Και όλα αυτά, ενώ προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα γκολ των Μπρούνο Φερνάντες και Μεϊνού.

Η Νιούπορτ μείωσε με τον Μόρις στο 35ο λεπτό και ισοφάρισε με τον Έβανς, με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Το «σοκ» ήταν τεράστιο, καθώς συζητάμε για αριθμούς που δεν είχαν κάνει ποτέ την εμφάνισή τους, στα 27 χρόνια που προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Τι εννοούμε με αυτό; Πως η Γιουνάιτεντ δεν είχε δεχθεί ποτέ δύο ή περισσότερα γκολ από ομάδα μικρότερης κατηγορίας στον 21ο αιώνα. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν το 1996 από τη Σάντερλαντ, ενώ από ομάδα της 4ης κατηγορίας, για πρώτη φορά από το 1970 και το παιχνίδι με τη Νορθάμπτον.

Προφανώς, τίποτα από αυτά τα δύο, είχε συμβεί με τον «θρυλικό» Σκωτσέζο προπονητή στην τεχνική της ηγεσία.

Παρά ταύτα, η «λύτρωση» ήρθε στο 68ο λεπτό. Ο Άντονι έκανε το 3-2, ο Χόιλουντ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει στους «16» του FA Cup. Γλύτωσε και… ηρεμεί ο Έρικ Τεν Χαγκ, που πήγε να υποστεί ένα πρωτοφανές «σοκ»!

Δημήτρης Μανάκος