«Αποθέωση και κόκκινο πάρτι, μέχρι να… αλλάξεις γνώμη»: Η Λίβερπουλ προκρίθηκε για χάρη του Κλοπ! (vids)

Στο πρώτο απόγευμα μετά την ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ, περί αποχώρησης από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι. Σε ένα «Άνφιλντ» που περιβαλλόταν από απίστευτη συγκίνηση. Σε ένα από τα πιο ηχηρά «You will never walk alone» που έχουν ακουστεί φέτος και με έναν συγκινημένο Γερμανό προπονητή, που κρατιόταν για να μην «ξεσπάσει». Δεν θα μπορούσε να… γλιτώσει η Νόριτς, πρόκριση με «πεντάρα» για τη Λίβερπουλ (5-2), που συνεχίζει στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Ισάριθμοι διαφορετικοί σκόρερ, επέστρεψαν Ρόμπερτσον και Σόμποσλαϊ!



«Αποθέωση και κόκκινο πάρτι, μέχρι να… αλλάξεις γνώμη»: Η Λίβερπουλ προκρίθηκε για χάρη του Κλοπ! (vids)

Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα, σε ένα τέτοιο απόγευμα στο «Άνφιλντ». Σε ένα απόγευμα αφιερωμένο στον Γιούργκεν Κλοπ, σε μία ημέρα που άπαντες περίμεναν πώς και πώς, δεν θα μπορούσε να μην κερδίσει η Λίβερπουλ.

Και πολύ δε περισσότερο, να το πράξει και πειστικά. Πέντε γκολ, ισάριθμοι διαφορετικοί σκόρερ, μία ανταγωνιστική Νόριτς απέναντί της, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να προκριθούν στην φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Κέρτις Τζόουνς, με τον ΜακΚόνελ να «κλέβει» την παράσταση. Υπέροχη σέντρα, τρομερό τελείωμα του Άγγλου μέσου και προβάδισμα από νωρίς για τους «κόκκινους».

Στο 22ο λεπτό όμως, τα «καναρίνια» απάντησαν. Και μάλιστα με έναν ολότελα ασυνήθιστο τρόπο, καθώς έλαβε χώρα το πρώτο γκολ στην καριέρα του Μπεν Γκίμπσον με τη φανέλα τους, έπειτα από στατική φάση.

Η Λίβερπουλ όμως, δεν πρόλαβε να αγχωθεί. Εξαιρετικό τελείωμα από τον Ντάργουιν Νούνιες για το 2-1, στο 28ο λεπτό, για να έρθει ο Ντιόγο Ζότα στην επανάληψη και να τελειώσει κάθε συζήτηση.

Τρομερό σουτ, με το αριστερό, στα όρια της περιοχής και… 3-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που ήταν «καταιγιστική» κάθε φορά που έβρισκε ρυθμό. Ας μην ξεχνάμε και το δοκάρι του Νούνιες στο πρώτο μέρος, αλλά και τις οκτώ συνολικά τελικές προσπάθειες για τη Λίβερπουλ του 72% ποσοστού κατοχής της μπάλας.

Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών, έμελλε και ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, να χριστεί σκόρερ. Υπέροχη κεφαλιά για το 4-1, ασίστ ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ που επέστρεψε στο γήπεδο, όπως και ο Άντι Ρόμπερτσον.

Τελικά, το 5-2 διαμόρφωσε ο Σαίνθ στο 69ο λεπτό για τη Νόριτς με τρομερό σουτ, και ο Γκράβενμπερχ στις καθυστερήσεις, με τον Δημήτρη Γιαννούλη (μπήκε στο 83') και την ομάδα του πάντως, να γνωρίζουν μία αξιοπρεπή ήττα στο «Άνφιλντ», κόντρα σε μία εξαιρετική έκδοση της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ!

 

Στο άλλο παιχνίδι του FA Cup, η Σαουθάμπτον ισοφάρισε την Γουότφορντ στο φινάλε με τον Άρμστρονγκ και θα οδηγηθούν σε επαναληπτικό.

Δημήτρης Μανάκος