Ο Ματέους Κούνια το είχε πει: Το δικό του γκολ «επέφερε» επεισόδια στο Γουέστ Μπρομ – Γουλβς! (vid)

Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ο Ματέους Κούνια… Δεν μπορούσε να περιμένει την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στη Γουέστ Μπρομ και τη Γουλβς. Πίστευε πως είναι το σημαντικότερο ντέρμπι στην καριέρα του, παρά το γεγονός πως έχει συμμετάσχει και σε Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ. Και τελικά, με δικό του γκολ, το αγγλικό ντέρμπι διεκόπη!



Ο Ματέους Κούνια το είχε πει: Το δικό του γκολ «επέφερε» επεισόδια στο Γουέστ Μπρομ – Γουλβς! (vid)

Γνωρίζαμε εξαρχής πως επρόκειτο για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Ένα ματς που περίμενε πολύ ο κόσμος της Γουέστ Μπρομ, καθώς για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, θα συναντούσαν τη μεγάλη τους αντίπαλο.

Η Γουλβς πήγαινε στο «Χόθορνς», το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο: μία πρόκριση στην φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας και μία ευκαιρία να αφήσουν εκτός συνέχειας την ομάδα που ανέκαθεν αρέσκονται να «πικάρουν».

Οι «λύκοι» επικρατούσαν με 1-0 από το 38ο λεπτό, χάρη σε γκολ του Πέδρο Νέτο. Όλα ωστόσο, κυλούσαν ήρεμα. Όταν όμως έγινε το 2-0 από τον Ματέους Κούνια, στο 78ο λεπτό, το κοινό των γηπεδούχων «ξέσπασε».

Ο κόσμος των δύο ομάδων ήρθε σε αντιπαράθεση και το παιχνίδι διεκόπη, με τους secutity του γηπέδου να προσπαθούν να χωρίσουν τα δύο «στρατόπεδα». Θα το χαρακτηρίσει κανείς οξύμωρο, αλλά θυμάστε τι είχε δηλώσει ο Ματέους Κούνια, μόλις είχε πληροφορηθεί για την κόντρα που «διέπει» τις δύο ομάδες;

Πως δεν μπορεί να περιμένει να συμμετάσχει σε αυτή την αναμέτρηση και πως την θεωρεί πιο σημαντική και από τα ντέρμπι της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Ρεάλ ή της Χέρτα Βερολίνου με την Ουνιόν, στα οποία έχει συμμετάσχει.

Τελικά, με ένα γκολ δικό του, η αναμέτρηση της Γουέστ Μπρομ με τη Γουλβς έπαψε να υφίσταται… Και κάπως έτσι, ο Ματέους Κούνια αντιλήφθηκε πλήρως τι εστία ντέρμπι στο «Νησί»!

Δημήτρης Μανάκος