Όσο ο Ζοάο Πέδρο δεν χάνει πέναλτι, η Μπράιτον θα συνεχίζει– Σκοράρει… ακόμα ο Βάρντι! (vids)

Πέντε γκολ η Μπράιτον, χατ-τρικ ο Ζοάο Πέδρο και πρόκριση με χαρακτηριστική ευκολία απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σε μία ιδιαίτερα απρόβλεπτη αναμέτρηση. Τρομερός ο Βραζιλιάνος φορ από το σημείο του πέναλτι, συνεχίζεται το σερί που τον θέλει να μην έχει αστοχήσει ποτέ. Τεράστια πρόκριση για τη Λούτον επί της Έβερτον στο 95ο λεπτό, σκόραρε για πρώτη φορά εντός του 2024 ο Τζέιμι Βάρντι!



Όσο ο Ζοάο Πέδρο δεν χάνει πέναλτι, η Μπράιτον θα συνεχίζει– Σκοράρει… ακόμα ο Βάρντι! (vids)

Συνεχίσαμε στην δεύτερη ημέρα του Κυπέλλου Αγγλίας και μετά την τεράστια πρόκριση της Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ επί της Ίπσουιτς, είχαμε τις αναμετρήσεις των 17:00.

Τέσσερα παιχνίδια, όλα την ίδια ώρα, τρεις προκρίσεις και μία ισοπαλία, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ρεβάνς. Η πιο μεγάλη επικράτηση που έλαβε χώρα ήταν αυτή της Μπράιτον επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με το σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να κάνει τα εύκολα… δύσκολα, αλλά να συνεχίζει στους «16» του FA Cup.

Βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί, από την στιγμή που ο Ζοάο Πέδρο οδηγεί την ομάδα του, όντας «άχαστος» από τη «λευκή» βούλα.

Σκόραρε δύο φορές από το σημείο του πέναλτι, έφτασε τις 10 εύστοχες εκτελέσεις φέτος, δεν έχει αστοχήσει ποτέ στην καριέρα του και έκανε το 3-2. Ανέβασε τον δείκτη του σκορ ο ίδιος, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του στο 67ο λεπτό, για να έρθει ο Ντάνι Γουέλμπεκ και να κάνει το 5-2!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, είχαμε την τεράστια νίκη της Λούτον με την Έβερτον, η οποία δεδομένα ξεχωρίζει. Ματς δίχως ιδιαίτερες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Μικολένκο, από στατική φάση, αλλά δεν διατήρησαν το προβάδισμά τους.

Ισοφάρισε με τον Χάρισον στο 55ο λεπτό, η ομάδα του Σον Ντάις, ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι η Λούτον από το 66και έπειτα, όταν ο Ρομπ Έντουαρντς αποφάσισε να προβεί σε πέντε αλλαγές, εντός ενός δεκαλέπτου! Τελικά, η πρόκριση ήρθε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με γκολ του Γούντροου!

Τέλος, η Λέστερ θα βρεθεί στους «16», καθώς επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία με 3-0 της Μπέρμιγχαμ. Άνοιξε το σκορ ο Τζέιμι Βάρντι, βρήκε δίχτυα και ο Ακγκούν με τον Πραέτ, ενώ η Λιντς δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Πλίμουθ, παρότι προηγήθηκε, και θα χρειαστεί επαναληπτικό, μακριά από το «Έλαντ Ρόουντ»!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του 4ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας, το Σάββατο (27/01):

Έβερτον – Λούτον 1-2

Λέστερ – Μπέρμιγχαμ 3-0

Λιντς – Πλίμουθ 1-1

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-5

 

Δημήτρης Μανάκος