Τι παραμύθι ζει η Μέντστοουν Γιουνάιτεντ: Πέταξε εκτός την Ίπσουϊτς! (vids)

Το Κύπελλο Αγγλίας έκανε ξανά τα μαγικά του! Η Μέντστοουν Γιουνάιτεντ ζει το απόλυτο παραμύθι, με την ομάδα του Τζορτζ Ελοκόμπι να περνά για πρώτη φορά στους «16» μετά το εκπληκτικό 2-1 επί της Ίπσουϊτς στο Portman Road! Τρομερή ιστορία για το μαχητικό σύνολο από τη National League South!   



Τι παραμύθι ζει η Μέντστοουν Γιουνάιτεντ: Πέταξε εκτός την Ίπσουϊτς! (vids)

Το καμάρι του φετινού FA Cup αντιμετώπισε μια ομάδα δυο κατηγορίες και 98 πιο πάνω! Και προηγήθηκε στο 43ο λεπτό με το πανέξυπνο και πανέμορφο τελείωμα του Λαμάρ Ρέινολντς σε αντεπίθεση που εκφράστηκε έπειτα από στατική φάση για την Ίπσουϊτς! Το 1-0 προκάλεσε ντελίριο στους οπαδούς των φιλοξενούμενων, στον πάγκο, αλλά και σε όσους βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, με το «παραμύθι» της Μέντστοουν να συνεχίζεται!

Η Ίπσουϊτς στο 56ο λεπτό κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Μάλιστα, ειπώθηκε πως ήταν απλά θέμα χρόνου. Ο Σαρμιέντο με χαμηλό σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-1, ωστόσο, η Μέντστοουν πίστευε πλέον στη μαγεία του Κυπέλλου. Αυτή την ανεξήγητη δύναμη που οδηγεί σε μεγάλες εκπλήξεις. Έτσι, πήρε ξανά προβάδισμα! Στο 66ο λεπτό ο Κορνέ σόκαρε ξανά όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι, όταν από τρομερή μπαλιά του Ρέινολντς προλαβαίνοντας τον Γουόλτον για το 2-1!

Με 23% κατοχή μπάλας, δυο τελικές και δυο τέρματα, η Μέντστοουν παρέδιδε μάθημα «απόδρασης» και εξασφάλισης αποτελέσματος κόντρα σε ένα καλύτερο σύνολο. Κι όμως, φάνταζε τόσο μα τόσο ποδοσφαιρικά γλυκό, που όλοι ήταν μαζί της! Στο 78' η Ίπσουϊτς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντούκου στον Έντμουντσον και ίσως να γλίτωσε την παράβαση στη συγκεκριμένη φάση, με τον Τέιλορ να υποδεικνύει να συνεχιστεί το ματς.

Η Μέντστοουν έπαιζε πλέον με πέντε στην άμυνα, οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπο ν' απειλήσουν μονάχα με μεγάλα γεμίσματα στην περιοχή, αλλά το σφύριγμα της λήξης έστειλε τουν Ελοκόμπι και τους παίκτες του για πρώτη φορά στους «16» και έδωσε συνέχεια στη φετινή, μαγική διαδρομή τους στο τουρνουά!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης