Είναι αλήθεια: Η Σίτι σκόραρε πρώτη φορά και νίκησε στο γήπεδο της Τότεναμ, περνώντας στους «16»! (vid)

Χρειάστηκε σχεδόν 9 ώρες ποδοσφαίρου εκεί, αλλά τα κατάφερε! Η Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε για πρώτη φορά στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Τότεναμ, το πέτυχε στην 102η τελική της εκεί και με το 1-0 πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο «σπίτι» των «σπιρουνιών» και την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας!  



Είναι αλήθεια: Η Σίτι σκόραρε πρώτη φορά και νίκησε στο γήπεδο της Τότεναμ, περνώντας στους «16»! (vid)

Όπως το περιμέναμε ένα τέτοιο ματς. Με καλά διαστήματα και για τις δύο ομάδες, με τη Σίτι να φροντίζει περισσότερο να το διασκεδάσει και να παίξει το παιχνίδι της, όπως δήλωσε και ο Πεπ λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, ενώ, η Τότεναμ του Ποστέκογλου έβγαλε τόλμη και αποφασιστικότητα. Στο 5ο λεπτό ο Όσκαρ Μπομπ σκόραρε από ριμπάουντ σε προσπάθεια του Φόντεν, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Οι Λονδρέζοι άργησαν κάπως να κρατήσουν την μπάλα και να παίξουν κι εκείνοι το παιχνίδι τους, αλλά όσο αμύνονταν το έκαναν σθεναρά και αποτελεσματικά. Όπως για παράδειγμα το έκανε και ο Φαν ντε Φεν αποτρέποντας σχεδόν σίγουρο γκολ σε ευκαιρία του Μπομπ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βέρνερ και ο Μπρέναν Τζόνσον για την Τότεναμ επιχειρούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ορτέγκα. Οι Ντοκού και Ντε Μπρόινε εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στο 65ο λεπτό του ματς, ενώ το μεγάλο του come-back έκανε και ο Τζέιμς Μάντισον για τα «σπιρούνια» στο 73'.

Η Σίτι έφτασε και ξεπέρασε τις 100 τελικές σε αυτό το γήπεδο και τελικά κατάφερε να σκοράρει στην 102! Ο Νέιθαν Άκε εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Βικάριο δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Ολλανδός αμυντικός σκόραρε στο 88' για το 1-0, την πρώτη νίκη του κλαμπ του Μάντσεστερ σε αυτό το μέρος και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης