Απίθανο: To spoil αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ που δεν κατάλαβε κανείς!

Και όμως… Ήταν μπροστά στα μάτια μας. Όλοι άκουσαν για αυτό, όλα τα αθλητικά Μέσα έγραψαν για αυτό. Ο Γιούργκεν Κλοπ το στήριξε, συζήτησε και συμφώνησε με την FSG. Ναι, αλλά θυμάστε τι είχε πει το 2019; Έτσι δικαιολογείται και η σύμφωνη γνώμη του… Διαβάστε την ιστορία και θα καταλάβετε για το απόλυτο «spoil» που ουδείς αντιλήφθηκε!



Απίθανο: To spoil αποχώρησης του Γιούργκεν Κλοπ από τη Λίβερπουλ που δεν κατάλαβε κανείς!

Ο Κλοπ δήλωσε την Παρασκευή (26/01) ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, μετά από εννέα χρόνια στον σύλλογο.

Ο Γερμανός έχει κατακτήσει όλα κάθε λογής κορυφαίο τρόπαιο με τους «κόκκινους», συμπεριλαμβανομένου του Champions League και του πρώτου τίτλου της Premier League μετά από 30 χρόνια. Ωστόσο, απέδωσε την απόφασή του να αποχωρήσει στο γεγονός ότι έχει «ξεμείνει από ενέργεια». Κουράστηκε, «άδειασε» και αυτό κρίνεται κατανοητό.

Η αποχώρηση του Κλοπ, η οποία έχει συμφωνηθεί από τον Νοέμβριο, όπως έγινε γνωστό, αποτέλεσε τεράστια έκπληξη για τους φίλους της Λίβερπουλ, δεδομένου ότι το τρέχον συμβόλαιο του 56χρονου έληγε το 2026, σε μία ανανέωσε που επισημοποίηθηκε πέρυσι.

Ωστόσο, στις αρχές της εβδομάδας εμφανίστηκε μια υπόνοια ότι ο Γερμανός προπονητής επρόκειτο να αφήσει την δουλειά του, όσο… ιδιαίτερο και αν ακούγεται.

Αναλυτικότερα, πριν από τρεις ημέρες, το «Bloomberg» ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, η Fenway Sports Group, βρίσκονται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες σχετικά με την πιθανή δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με παρασκήνια της ομάδας.

Η FSG φέρεται να έχει ασχοληθεί με διάφορες εταιρείες μέσων ενημέρωσης για την υλοποίηση ενός τέτοιου πρότζεκτ, με τον Κλοπ να φέρεται να είναι σύμφωνος.

Εκεί ακριβώς προκύπτει και η απόλυτη αντίθεση! Διότι ο Γερμανός έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι δεν είναι οπαδός τέτοιων ντοκιμαντέρ. Το 2018, ο σύλλογος απέρριψε το ενδιαφέρον της Amazon να συμμετάσχει στη σειρά «All Or Nothing», μια απόφαση στην οποία, σύμφωνα με το «Bloomberg», ο Κλοπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Επιπλέον, το 2019 ο Κλοπ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Αν [ο σύλλογος] έβγαζε ένα βίντεο με εμένα και τα παρασκήνια της ομάδας, θα έφευγα. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω γι' αυτό». Ξεκάθαρος, απόλυτα ειλικρινής.

Συνεπώς, η… υποτιθέμενη υποστήριξη του Γερμανού στα μελλοντικά σχέδια για ένα ντοκιμαντέρ υποδηλώνει ότι δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία. Και ακριβώς έτσι θα γίνει. Αποχωρεί. Και η FSG προχωρά τα σχέδιά της για το εν λόγω ντοκιμαντέρ, δίχως τον Γιούργκεν Κλοπ!

Δημήτρης Μανάκος