Η στιγμή που ο Ινιάκι Γουίλιαμς έγινε… Μπέλιγχαμ: Το 12ώρο ταξίδι και ένα γήπεδο που «έπεσε»! (vid)

Να έχεις βιώσει τον χειρότερο αποκλεισμό με την χώρα σου από το Κόπα Άφρικα. Να είσαι εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά. Και να συνεχίζεις. Να μην καταλαβαίνεις τι συμβαίνει γύρω σου. Να επιστρέφεις για χάρη της Αθλέτικ Μπιλμπάο και να είσαι «υπεύθυνος» που η ομάδα σου προκρίθηκε, καθώς σκόραρες. Κυρίες και κύριοι, ένας απίθανος Ινιάκι Γουίλιαμς!



Η στιγμή που ο Ινιάκι Γουίλιαμς έγινε… Μπέλιγχαμ: Το 12ώρο ταξίδι και ένα γήπεδο που «έπεσε»! (vid)

Έχει αφήσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για να πάει στην Ακτή Ελεφαντοστού και να εκπροσωπήσει την Γκάνα σε ένα ακόμη τουρνουά. Εν τέλει, αυτό δεν πηγαίνει ποτέ καλά.

Η χώρα του βιώνει έναν τρομερά «πικρό» αποκλεισμό. Επικρατούσε με 2-0 της Μοζαμβίκης, ήθελε καλύτερο αποτέλεσμα απέναντι στην Αίγυπτο για να προκριθεί και δέχθηκε δύο γκολ στο διάστημα των καθυστερήσεων, με συνέπεια να τερματίσει στην 3η θέση και να μείνει εκτός συνέχειας του Κόπα Άφρικα.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς έχει άδεια από τους Βάσκους, ώστε να ξεκουραστεί και να επιστρέψει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Δεν το δέχεται. Θέλει να είναι παρόντας στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Κόπα Ντελ Ρέι.

Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι μέσα σε 12 ώρες. Καταφθάνει πριν από μερικές ώρες στην Ισπανία και ζητά να αγωνιστεί κανονικά. Σέβονται την επιθυμία του, περνά στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση μίας ώρας, αγωνίζεται πλάι στον αδερφό του, Νίκο.

Στην παράταση, έχει έρθει η στιγμή του. Στο φινάλε του πρώτου «τετάρτου», ο Ινιάκι Γουίλιαμς στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και «ξεσπά». Τα κατάφερε. Γύρισε, είναι επιδραστικός και η ομάδα του κάνει το 3-2 απέναντι στους Καταλανούς, με τον Ινιάκι να πανηγυρίζει ως άλλος Τζουντ Μπέλιγχαμ. Για να έρθει ο αδερφός του, 10 αγωνιστικά λεπτά μετά, και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Το 4-2 είναι γεγονός. Το γήπεδο είναι έτοιμο να «πέσει». Απίθανη αγάπη προς την Αθλέτικ Μπιλμπάο, από έναν καταπληκτικό ποδοσφαιριστή, που δεν λογάριασε ώρες, κούραση και ταλαιπωρία. Ήθελε να είναι εκεί και… εξαιτίας του, η ομάδα του συνεχίζει στον θεσμό!

Δημήτρης Μανάκος