Ο ορισμός του «κόντρα σε όλους»: Η απίθανη νίκη της Ρέντινγκ σε ένα γήπεδο… όρθιο κατά του Γιονγκ! (vid)

«Ποιος μισεί τον Ντάι Γιονγκ»; Ένα γήπεδο στο πόδι. Όλοι οι φίλοι της Ρέντινγκ, μαζί και ο κόσμος της Ντέρμπι. Και μιάμιση ώρα μετά, η ομάδα του Ρούμπεν Σέλες αποθεώθηκε από το κοινό της, επικρατώντας με 1-0 στο «Leasing», για να παραμείνει «ζωντανή» στη «μάχη» της παραμονής στη League One. Απίθανο σενάριο, όμορφο βράδυ για τους «royals».



Ο ορισμός του «κόντρα σε όλους»: Η απίθανη νίκη της Ρέντινγκ σε ένα γήπεδο… όρθιο κατά του Γιονγκ! (vid)

Οι περισσότεροι την έχουν «ξεγράψει». Και για να πούμε την πάσα αλήθεια, αυτό δεν κρίνεται ιδιαίτερα παράλογο. Το αντίθετο μάλιστα. Αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, ο κόσμος βρίσκεται σε ξεκάθαρη κόντρα με τον ιδιοκτήτη της, Ντάι Γιονγκ, αυτός επιθυμεί να πουλήσει και δεν βρίσκεται αγοραστής, και παράλληλα η Ρέντινγκ υποβιβάζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή από τη League One.

Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, και παρότι αποχωρούν από το ρόστερ της σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο 20άχρονος Νέλσον Άμπεϊ, οι «royals» παραμένουν «ζωντανοί». Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και η τεράστια νίκη που πανηγύρισαν απέναντι στην Ντέρμπι, που ξεκίνησε την εξ’ αναβολής αναμέτρηση στο «Leasing», από την 3η θέση της βαθμολογίας.

Η Ρέντινγκ όμως αποδεικνύει πως θα συνεχίζει να παλεύει κόντρα σε όλους. Σε ένα κακό, από πλευράς θεάματος, παιχνίδι, προηγήθηκε με τον Μουκαϊρού στο 54ο λεπτό και διατήρησε το υπέρ της 1-0 μέχρι τέλους. Μείωσε τη διαφορά από τη σωτηρία στους τέσσερις βαθμούς και έχει φυσικά και ένα ματς λιγότερο από Σριούσμπερι και Έξετερ, που είναι 19η και 20η αντίστοιχα, με 30 πόντους.

Κορυφαία στιγμή του Ρέντινγκ – Ντέρμπι, πλην του γκολ της νίκης; Όταν στο πρώτο μέρος, ο κόσμος των γηπεδούχων άρχιζε να καλεί να σηκωθούν όρθιοι όσοι θέλουν να φύγει από το club ο Ντάι Γιονγκ. Συνέπεια; Όλο το γήπεδο να είναι στο… πόδι. Ακόμη και οι οπαδοί της Ντέρμπι!

Δημήτρης Μανάκος