Ο αποκλεισμός που η Γκάνα θα θυμάται για πάντα: Τέσσερα γκολ σε 120 δευτερόλεπτα, προκρίθηκε η Αίγυπτος! (vids)

«Τρελά» πράγματα στον όμιλο της Αιγύπτου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, πρόκριση για την χώρα του Μοχάμεντ Σαλάχ με… ισοπαλία, ο ορισμός της «αυτοκτονίας» για την Γκάνα!



Ο αποκλεισμός που η Γκάνα θα θυμάται για πάντα: Τέσσερα γκολ σε 120 δευτερόλεπτα, προκρίθηκε η Αίγυπτος! (vids)

Έχει κανείς αντιληφθεί πόσα πράγματα συνέβησαν στις αναμετρήσεις του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στον χρόνο των καθυστερήσεων; Είναι πραγματικά… αδιανόητο.

Τα παιχνίδια βρίσκονταν στον έξτρα χρόνο. Η Αίγυπτος ήταν στο 1-1 με το Πράσινο Ακρωτήρι και τερμάτιζε 3η, η Γκάνα επικρατούσε με 2-0 της Μοζαμβίκης και ήταν δεδομένα 2η.

Και μέσα σε… 180 δευτερόλεπτα, όλα άλλαξαν. Η Μοζαμβίκη μείωσε και την ίδια ακριβώς στιγμή, η Αίγυπτος έκανε το 2-1 με τον Τρεζεγκέ. Αυτό σήμαινε πως η χώρα του Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν εκείνη τη στιγμή αυτή που προκρινόταν.

Ωστόσο, η Γκάνα θα έπρεπε να διατηρήσει το αποτέλεσμά της, το οποίο είχε βρει χάρη σε δύο πέναλτι – γκολ του Αντρέ Αγιού και να αναμένει μήπως το Πράσινο Ακρωτήρι κάνει το 2-2 απέναντι στην Αίγυπτο. Και αντί για αυτό, έγινε το δικό της παιχνίδι… 2-2, με τον Μαντάβα να ισοφαρίζει στο 94’.

Το πιο «τραγικό» της ιστορίας; Ισοφαρίστηκε και η Αίγυπτος στο 99’, αλλά αυτό δεν την επηρέαζε σε καμία περίπτωση, πλην ήττας! Τι σημαίνουν όλα αυτά; To Πράσινο Ακρωτήρι πρώτο με επτά βαθμούς, προκρίνεται η Αίγυπτος, αποκλείστηκε η Γκάνα, αποκλείστηκε και η Μοζαμβίκη. Απίθανο!

Δημήτρης Μανάκος