«Με 20 ομάδες μπορούμε να ξεκινήσουμε»: Και όμως, η European Super League είναι… εδώ!

Ο Aνάς Λαγκαρί, συνιδρυτής της εταιρείας A22, η οποία «τρέχει» το πλάνο της European Super League, τόνισε πως 20 ομάδες σκέφτονται να ενταχθούν σε αυτή, την ώρα που υπάρχουν συζητήσεις με άλλες 30!



«Με 20 ομάδες μπορούμε να ξεκινήσουμε»: Και όμως, η European Super League είναι… εδώ!

Η European Super League επανήλθε στο προσκήνιο, έπειτα από την δικαστική διαμάχη που κέρδισε απέναντι στην UEFA. Ωστόσο, αρκετές ομάδες που είχαν σταθεί αρχικά υπέρ της, στη συνέχεια κατέστησαν σαφές πως δεν έχουν σκοπό να αποχωρήσουν από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Quest France», ο συνιδρυτής της εταιρείας A22 Sports Management (έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της ESL), Ανάς Λαγκαρί, υπογράμμισε πως 20 ομάδες κάνουν σκέψεις για να ενταχθούν στο εν λόγω πλάνο. Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχουν συζητήσεις με ακόμη 30 ομάδες.

«Περίπου 20 σύλλογοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ διεξάγονται συνομιλίες με άλλους 30. Έχουμε αρκετούς συλλόγους για να ξεκινήσουμε, αλλά θέλουμε να τους πείσουμε όλους», ανέφερε ο Λαγκαρί, ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως οι αναμετρήσεις της ESL θα μεταδίδονται δωρεάν.

«Γιατί να πληρώνεις 40, 50, 60 ή 170 ευρώ όπως στην Ισπανία το μήνα για να μπορείς να παρακολουθείς ποδόσφαιρο όταν μπορείς να το κάνεις δωρεάν; Έχω ακούσει πολλά: ότι "θα έχουμε ένα παιχνίδι την ημέρα που θα είναι δωρεάν" ή "θα το κάνουμε για τρεις μήνες δωρεάν και μετά θα πρέπει να πληρώνει κάποιος". 

Όχι. Όλοι οι αγώνες θα είναι δωρεάν και για πάντα. Το Gmail είναι δωρεάν, το WhatsApp είναι δωρεάν, το Instagram είναι δωρεάν. Κι όμως δημιουργεί πολλά χρήματα ανά χρήστη»