Το ηχητικό των διαιτητών για το… χέρι του Βινίσιους είναι «χειρότερο» από του Τότεναμ – Λίβερπουλ! (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία ή Τότεναμ – Λίβερπουλ; Ποια συζήτηση ανάμεσα σε VAR και διαιτητές είναι «χειρότερη»; Δείτε, ακούστε και θα… καταλάβετε!



Το ηχητικό των διαιτητών για το… χέρι του Βινίσιους είναι «χειρότερο» από του Τότεναμ – Λίβερπουλ! (vid)

Όλοι θυμόμαστε τι είχε συμβεί στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μοναδική φετινή ήττα των «κόκκινων» στην Premier League.

Ο Λουίς Ντίας είχε σκοράρει, ο VAR είχε ακυρώσει το γκολ ως οφσάιντ και όταν βγήκε στον «αέρα» η συνομιλία των ανθρώπων στην τεχνολογία με τον Σιμόν Χούπερ, όλοι άκουσαν να λέγεται πως τελικά έχουν κάνει λάθος και πως του είπαν το γκολ να κατοχυρωθεί κανονικά.

Εκείνος όμως, είχε συνεχίσει το παιχνίδι, δεν μπορούσε να το διακόψει και τελικά, η Λίβερπουλ ηττήθηκε.

 

Μερικούς μήνες μετά, αισίως έκανε την εμφάνισή της η αντίστοιχη συζήτηση ανάμεσα σε διαιτητή και VAR για την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία. Ο λόγος; Διότι το γκολ με το οποίο ο Βινίσιους Τζούνιορ ισοφάρισε, επιτυγχάνεται ξεκάθαρα με το χέρι και ουδείς παίρνει την απόφαση να το ακυρώσει.

Η «βασίλισσα» επικράτησε στο φινάλε, χάρη στο γκολ του Καρβαχάλ, αλλά όλοι στάθηκαν στην εν λόγω στιγμή. Τι έχει ειπωθεί λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Πως το γκολ είναι «νόμιμο» γιατί η μπάλα βρίσκει στον ώμο. Σύμφωνοι. Με ένα τεράστιο «φάουλ» όμως. Το ότι ο VAR δεν εξέτασε όλα τα πλάνα και πολύ δε περισσότερα, αυτά που είδαμε στην τηλεόραση για να προκύψει το συμπέρασμα πως η μπάλα χτυπά στο χέρι.

Αυτό ακριβώς διευκρινίζει με επίσημη ανακοίνωσή της η Αλμερία. Αλλά πλέον, όλα έχουν χαθεί…

Δημήτρης Μανάκος