Ο Ζότα έγινε… Σαλάχ, η Λίβερπουλ φώναξε «μέχρι τέλους» και συνεχίζει στο +5 από όλους! (vids)

Ένιωθε ότι της πηγαίνουν «κόντρα». Ζήτησε μία κόκκινη κάρτα στον Κλάιφερτ, ζήτησε ένα πέναλτι στον Ντιόγο Ζότα. Δεν πήρε τίποτα. Είχε απέναντί της μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι η Μπόρνμουθ και ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες στο «Βιτάλιτι». Και όμως, η Λίβερπουλ, δίχως να εντυπωσιάσει, επικράτησε με 4-0 και συνεχίζει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. «Κέρδος» τα δύο γκολ του Ντάργουιν Νούνιες, μεστή η πρώτη παρουσία στην Premier League από τον 20άχρονο, Κόνορ Μπράντλεϊ, MVP ο Ζότα που θύμισε… Μοχάμεντ Σαλάχ!



Ο Ζότα έγινε… Σαλάχ, η Λίβερπουλ φώναξε «μέχρι τέλους» και συνεχίζει στο +5 από όλους! (vids)

Γνώριζε εξαρχής πως επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι η Μπόρνμουθ, του Άντονι Ιραόλα. Δεν θα ήταν απλό. Τα «κεράσια» είχαν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε ομάδα, πλην της Λίβερπουλ, το τελευταίο δίμηνο και έμοιαζαν αποφασισμένα να πάρουν ρεβάνς από τον αποκλεισμό τους στο Λιγκ Καπ, την 1η Νοεμβρίου του 2023.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ όμως, ήταν προετοιμασμένη για «μάχη» και παρότι δεν εντυπωσίασε, σε καμία περίπτωση, πήρε αυτό που χρειαζόταν. Τους τρεις βαθμούς της νίκης, έχοντας φυσικά και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, που είχαν ως συνέπεια ο 20άχρονος, Κόνορ Μπράντλεϊ, να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην Premier League.

Παρακολουθήσαμε ένα ιδιαίτερα «κακό» πρώτο μέρος. Ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, «μηδαμινές» καλές στιγμές και ένα απολύτως φυσιολογικό 0-0, που μάλλον θα έπρεπε να αφήνει ικανοποιημένη τη φιλοξενούμενη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με παράπονα από πλευράς Λίβερπουλ, που δεν είχε λησμονήσει το μαρκάρισμα του Κλάιφερτ στο 34ο λεπτό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά μετά το 1-0 του Νούνιες στο 49’, έλαβε χώρα μία ακόμη αμφισβητούμενη φάση.

Ο Ζότα έπεσε εντός περιοχής, αλλά δεν καταλογίστηκε κάτι, με το 1-0 να παραμένει και την Μπόρνμουθ να ξεκινά από το 55ο λεπτό και έπειτα, να πιστεύει εκ νέου στο ότι θα διατηρήσει το αήττητο σερί της.

Και κάπου εκεί, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Ντιόγο Ζότα. Δίχως να έχει θέλξει με την απόδοσή του ως στιγμής, μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Κόντι Χάκπο στο 71’ και έκανε το 2-0, δίνοντας ένα ασφαλές προβάδισμα στη Λίβερπουλ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, είχαμε μία πολύ σημαντική παρέμβαση του Κονατέ, προ του Ντόμινικ Σολάνκε,  και το δεύτερο γκολ στην βραδιά από τον Ζότα, με τη συμπλήρωση 80 λεπτών!

Το 3-0 διατηρήθηκε άνετα, πλην της φάσης του Μπρουκς στο 90', ο Κέρτις Τζόουνς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο 82’, ο Νούνιες διαμόρφωσε το 4-0 και η Λίβερπουλ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 48 βαθμούς, μετά από 21 αναμετρήσεις!

Δημήτρης Μανάκος