Δυο αποβολές, ένα πέναλτι στο φινάλε και μια απροσδόκητη ισοπαλία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ! (vid)

Τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει κανέναν για ένα τέτοιο φινάλε σε ένα τέτοιο ματς! Κι όμως, με δυο κόκκινες κι ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στο Bramall Lane, οι Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ έμειναν στο μεταξύ τους 2-2, με τα «σφυριά» να σκέφτονται πως πέταξαν δυο βαθμούς από το πουθενά...  



Δυο αποβολές, ένα πέναλτι στο φινάλε και μια απροσδόκητη ισοπαλία για Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Γουέστ Χαμ! (vid)

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άξιζε να πάει με κάτι καλύτερο από το εις βάρος της σκορ στην ανάπαυλα και δικαιώθηκε για τις προσπάθειες που έκανε και για την ένταση που είχε στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ από την έναρξη του ματς έδειξε τις διαθέσεις της κι όμως βρέθηκε να πρέπει να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της, στη στιγμή που η άμυνα εμφάνισε ολιγωρία.

Ο Κορνέ στο 28ο λεπτό από το δεύτερο δοκάρι ευνοήθηκε από κόντρα και ολομόναχος έκανε το πλασέ για το 1-0, με τον Αρεολά στην απέναντι εστία να έχει επέμβει όποτε χρειάστηκε και να είναι καθοριστικός. Κάπως έτσι θα ήταν και στη φάση του 44ου λεπτού, όταν με υπέροχη απόκρουση με το δεξί χέρι έπιασε την κεφαλιά του Οσούλα, αλλά στην επαναφορά ο Μπεν Μπρέρετον Ντίας έγραψε το 1-1 στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ακόμα και τις στιγμές που η Γουέστ Χαμ κράτησε την μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε πως δεν είχε φρέσκες ιδεές για να εφαρμόσει στο παιχνίδι της προκειμένου να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που είχε τρομερή στοχοπροσήλωση. Μάλιστα, οι «λεπίδες» στο 58ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή, αλλά το πλασέ του Μπρέρετον Ντίας στο τετ-α-τετ με τον Αρεολά έφυγε άουτ.

Η πρώτη τελική των «σφυριών» εντός εστίας στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 73ο λεπτό από τον Ινγκς, ο οποίος στο 78' σκέφτηκε πως... κατάφερε να λυτρώσει την ομάδα του. Από αριστερά πάτησε περιοχή, ο Χάμερ τον ανέτρεψε και ο Γουόρντ – Πρόους από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-1. 

Πραγματικά τίποτα δεν μπορούσε να κάνει τους οπαδούς να σκεφτούν ότι κάτι θα άλλαζε πια στο παιχνίδι, αλλά... γελάστηκαν όλοι! Στις καθυστερήσεις έγινε το έλα να δεις! Ο Μπρούστερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη έπειτα από on-field review του ρέφερι, αλλά και οι φιλοξενούμενοι θα έμεναν με δέκα παίκτες, αφού αποχώρησε με δυο κίτρινες στο 90' + 4' και το 90' + 7' ο Τσουφάλ. 

Κι έπειτα απ' όλα αυτά, στο 90' + 11' ο Αρεολά έκανε πέναλτι με κάκιστη έξοδό του με γροθιά, αποχώρησε για να βρεθεί στα γκολπόστ ο Φαμπιάνσκι, αλλά ο ΜακΜπέρνι έσωσε τον βαθμό για τις «λεπίδες» εκτελώς εύστοχα για το τελικό 2-2 στο 90' + 13'! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης