Βρέθηκε το «μυστικό» της Άρσεναλ στα κόρνερ; Οι κάλτσες του Έντεγκααρντ δείχνουν την… κομπίνα! (vid)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μοιάζει να ισχύει. Είναι δύσκολο να είναι απλώς μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση. Η αλλαγή της «κομπίνας» σε κάθε κόρνερ της Άρσεναλ, εξαρτάται από το ποια… κάλτσα θα ακουμπήσει πριν την εκτέλεση ο Μαρτίν Έντεγκααρντ!



Βρέθηκε το «μυστικό» της Άρσεναλ στα κόρνερ; Οι κάλτσες του Έντεγκααρντ δείχνουν την… κομπίνα! (vid)

Πρόκειται για την ομάδα που έχει βάλει τα πιο πολλά γκολ από στημένες φάσεις στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, στην ευρεία επικράτησή της με 5-0.

Σε αμφότερες περιπτώσεις, ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες έχει ανάμειξη. Στην πρώτη, σκοράρει ο ίδιος, στην δεύτερη, ο Βραζιλιάνος κάνει τελική προσπάθεια με το κεφάλι, αλλά η μπάλα βρίσκει στον Ντιν Χέντερσον και «χρεώνεται» ως αυτογκόλ.

Όπως και να έχει όμως, οι «κανονιέρηδες» πλέον μετρούν 13 γκολ από τέτοιου είδους καταστάσεις, ξεπερνώντας κατά δύο, κάθε λογής σύλλογο της Premier League. Ο άνθρωπος που έχει καταστήσει τόσο επικίνδυνη την Άρσεναλ σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ο Νικολάς Τζοβέρ.

Ήρθε μαζί με τον Μικέλ Αρτέτα από τη Μάντσεστερ Σίτι, ταίριαξε απόλυτα με το club και η δουλειά του αποδίδει με τον πλέον, αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι τυχαίοι οι αριθμοί, δεν είναι τυχαία και η δική του δήλωση, με τον Τζοβέρ να επισημαίνει πως η αλλαγή της «κομπίνας» σε κάθε κόρνερ ή φάουλ, εξαρτάται από σημάδια που ουδείς μπορεί να αντιληφθεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Μήπως όμως, το ένα το… ανακαλύψαμε; Μήπως και αυτό, έχει σχέση με τον αρχηγό της ομάδας, τον Μαρτίν Έντεγκααρντ; Παρακάτω, στο σχετικό βίντεο, θα δείτε τον Νορβηγό πριν από κάθε εκτέλεση, να πιάνει τις κάλτσες του. Άλλες φορές την δεξιά, άλλες την αριστερή, άλλες να σκύβει απλώς και άλλες να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση και να κοιτά προς το κόρνερ, ώστε να δει αν ο συμπαίκτης του τον παρακολουθεί.

Είναι δυνατόν να είναι σύμπτωση και απλώς ο Έντεγκααρντ να το επαναλαμβάνει άθελά του; Ενδέχεται. Αλλά πόσο όμορφη ιστορία είναι, αν όντως αυτό είναι ένα από τα μυστικά του Νικολάς Τζοβέρ;

Δημήτρης Μανάκος