«Αν μπορώ να… κλέψω για να κερδίσω, θα το κάνω!» - Η απίθανη κίνηση του Τόνεϊ πριν το γκολ του! (vid)

Βλέποντάς το, όλοι απορήσαμε. Πώς γίνεται να πέρασε την μπάλα από εκείνο το σημείο. Πώς του φάνηκε τόσο απλό… Λίγα λεπτά μετά, η απάντηση έχει δοθεί. Μία «ισχνή» κίνηση του Ιβάν Τόνεϊ, αρκούσε για να ανοίξει… χώρο και να κάνει ευκολότερη τη ζωή του, για το πρώτο του φετινό γκολ στην Premier League!



«Αν μπορώ να… κλέψω για να κερδίσω, θα το κάνω!» - Η απίθανη κίνηση του Τόνεϊ πριν το γκολ του! (vid)

Ναι, όλοι σταθήκαμε στο πόσο σημαντικός και επιδραστικός είναι ο Ιβάν Τόνεϊ για την Μπρέντφορντ. Είναι απολύτως λογικό. Γύρισε μετά από 8,5 μήνες και σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο.

Η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά στην ιδέα πως κέρδισε φάουλ στο 20ο λεπτό της συνάντησης, όλοι έμοιαζαν να είναι αισιόδοξοι. Γνώριζαν άλλωστε πόσο καλός είναι ο Άγγλος επιθετικός στις στατικές φάσεις. Και αυτός, φρόντισε να το αποδείξει για ακόμη μία φορά, βρίσκοντας γκολ για 3η φορά στην καριέρα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης, έγκειται στην ευκολία με την οποία επετεύχθη το πρώτο του φετινό «τέρμα» στην Premier League. Μία ματιά από την… πίσω κάμερα, αρκεί για να μας κάνει να το αντιληφθούμε.

Ο Ματ Τέρνερ λοιπόν είχε στήσει το τείχος του, ενώ ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ είχε καθίσει και κάτω. Δεν θα μπορούσε δηλαδή η μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια των φιλοξενούμενων, όταν πήδαγαν για να ανακόψουν την πορεία της μπάλας.

Παράλληλα, ο Τέρνερ πήγε στο δοκάρι της ανοιχτής του γωνίας και αντιλήφθηκε πως η μπάλα δεν μπορεί να μπει στα δίχτυα από εκείνο το σημείο, αν δεν σηκωθεί από το έδαφος. Οι συμπαίκτες του κάλυπταν το οπτικό πεδίο του Τόνεϊ. Συνεπώς, αυτός θα έπρεπε είτε να επιχειρήσει να σουτάρει στην «κλειστή» γωνία, είτε να περάσει το τείχος από πάνω για να πανηγυρίσει.

Ο Άγγλος κατάλαβε πως το εγχείρημα ήταν δύσκολο. Και τι έκανε. Τοποθέτησε την μπάλα στην ίδια ευθεία με το φάουλ, αλλά ολίγον τι δεξιά. Όσο χρειαζόταν ώστε να βλέπει καλύτερα τη γωνία του Τέρνερ. Και κάπως έτσι, σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία, δίχως ουδείς να το καταλάβει. Απίθανος!

Δημήτρης Μανάκος