«Επικό» παιχνίδι ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Νότιγχαμ, αλλά πώς να χάσουν στην επιστροφή του Τόνεϊ; (vids)

Ματς – έπος, τρεις ισοπαλίες στο παιχνίδι, πέντε γκολ, μία επιστροφή του Ιβάν Τόνεϊ και μία τεράστια επικράτηση της Μπρέντφορντ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-2, για την πρώτη της νίκη μετά από τις 2 Δεκεμβρίου. Ουδείς θα λησμονήσει την εκτέλεση φάουλ του Άγγλου επιθετικού, που έλειψε πολύ στις «μέλισσες» και το απέδειξε περίτρανα!



«Επικό» παιχνίδι ανάμεσα σε Μπρέντφορντ και Νότιγχαμ, αλλά πώς να χάσουν στην επιστροφή του Τόνεϊ; (vids)

Παρακολουθήσαμε πραγματικά ένα «επικό» παιχνίδι ανάμεσα στην Μπρέντφορντ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ένα από τα καλύτερα στην φετινή Premier League, ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν εντάσσονται στο Big 6, με τις «μέλισσες» να είναι τελικά νικήτριες με 3-2, επηρεαζόμενες σαφώς από την… αύρα της επιστροφής του Ιβάν Τόνεϊ.

Η αλήθεια είναι πως το ίδιο το… ματς, μας προειδοποίησε από το ξεκίνημα για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Μπρέντφορντ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Ντανίλο να κάνει το 1-0, με απίστευτο, «ξερό» σουτ, εκτός περιοχής.

Ωστόσο, 17 λεπτά μετά, ήρθε η ώρα να δούμε το απόλυτο come – back του Τόνεϊ στους αγωνιστικούς χώρους. Μετά από 259 ημέρες, ύστερα από 8,5 μήνες και 35 εβδομάδες, ο Άγγλος φορ έπαιξε ξανά και ισοφάρισε για την ομάδα του, με υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Πρόκειται για το τρίτο του γκολ με αυτόν τον τρόπο σε μόλις… 10 απόπειρες. Εντυπωσιακός αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς πως ο «σπεσιαλίστας» του είδους, ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους, χρειάστηκε 15 απόπειρες περισσότερες!

Το 1-1 του πρώτου μέρους ήταν εντυπωσιακό, αλλά αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο ημίχρονο, απλά δεν περιγράφεται. Αρχικά, η Μπρέντφορντ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ανταμείφθηκε για την επιθετική της λογική στο 59ο λεπτό. Σκόραρε από στημένη φάση ο Μπεν Μι, προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Έξι λεπτά αργότερα όμως, ο Κρις Γουντ απέδειξε για ποιον λόγο βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες αγωνιστικές καταστάσεις, που έχει διανύσει στην καριέρα του. Πήρε υπέροχα την μπάλα εντός περιοχής από τον Χάντσον Οντόι, απλώς την… ακούμπησε με το κεφάλι, και το 2-2 ήταν γεγονός.

Τρίτη ισοπαλία στο ματς, αλλά έμοιαζε εμφανέστατα πως καμία εκ των δύο, θα μπει στη διαδικασία να συμβιβαστεί με την ισοπαλία. Και προφανώς, είχαμε… νικήτρια. Μία υπέροχη κίνηση του Νιλ Μοπέ έκρινε το αποτέλεσμα, με το φοβερό του σουτ στο 68’, να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι, η Μπρέντφορντ κέρδισε για πρώτη φορά μετά τις 2 Δεκεμβρίου και ανέβηκε στην 14η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας για 2 πόντους (22 έναντι 20) την σημερινή (20/01), αντίπαλό της.

Δημήτρης Μανάκος