Μία τρομερή Premier League: Τρεις στην ισοβαθμία, όλοι περιμένουν το Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ!

Μισή αγωνιστική την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζεται τώρα, έχουμε δρόμο για να ολοκληρωθεί, αλλά ήδη γνωρίζουμε πως στο φινάλε της, τρεις ομάδες θα ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα. Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Άστον Βίλα, έχουν από 43 βαθμούς, με διαφορετικό αριθμό παιχνιδιών και αναμένουν τι μέλλει γενέσθαι με την αναμέτρηση της Λίβερπουλ στο «Βιτάλιτι», κόντρα στην Μπόρνμουθ.



Μία τρομερή Premier League: Τρεις στην ισοβαθμία, όλοι περιμένουν το Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ!

Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η 21η αγωνιστική της Premier League. Για την ακρίβεια, η συνέχεια της 21ης στροφής του πρωταθλήματος, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τα… μισά παιχνίδια.

Ήταν η ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με ανατροπή της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Όλοι μας την θυμόμαστε, καθώς ανάμεσά μας βρίσκεται και πάλι, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Αισίως λοιπόν, η Άρσεναλ έδωσε το δικό της παιχνίδι. Ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και το κατάφερε εμφατικά. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες, επιβλήθηκε με 5-0 των «αετών», ξεμπλόκαρε από τα τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια δίχως «τρίποντο» ή… νίκη, καθώς μεσολάβησε και το ματς Κυπέλλου με τη Λίβερπουλ, και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Μία ματιά στον πίνακα της κατάταξης, μας κάνει να αντιληφθούμε πως γίνεται «χαμός» στην κατάταξη. Στην 1η θέση βρίσκεται η Λίβερπουλ. Στο +2 από τους υπολοίπους, και με παιχνίδι λιγότερο, από την στιγμή που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στο «Βιτάλιτι», με αντίπαλο την Μπόρνμουθ.

Ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι με 43, αλλά 20 παιχνίδια, η Άρσεναλ με 43 και… 21 ματς, και η Άστον Βίλα με τους ίδιους βαθμούς και ακριβώς τον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων με τους «κανονιέρηδες».

Στην 5η θέση είναι η Τότεναμ, με 40 πόντους, έχοντας επίσης συμπληρώσει 21 παιχνίδια ως στιγμής. Εντυπωσιάζει η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, αλλά απέχει ένα «κλικ» από τις υπόλοιπες, ούσα πάντως εξαιρετική μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Και κάπως έτσι, αντιλαμβάνεστε πως η Premier League συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Τρεις ισοβαθμούν, μία ξεχωρίζει, χρειάζεται προσοχή στον αριθμό των αναμετρήσεων που έχει κάθε ομάδα. Και συνεχίζουμε!

Δημήτρης Μανάκος