Ο κόσμος στο γήπεδο και την τηλεόραση θΆ ακούει τις συνομιλίες με τον VAR!

Η Πορτογαλία θα γίνει πρωτοπόρος και θα δοκιμάσει πρώτα εκείνη ένα μέτρο που θα καθιστά ξεκάθαρο – όσο είναι αυτό εφικτό – προς τον κόσμο τον λόγο και τον τρόπο που ο VAR είτε θα παίρνει κάποια απόφαση, είτε θα ενημερώνει τον διαιτητή να δει τη φάση μόνος του!  



Ο κόσμος στο γήπεδο και την τηλεόραση θΆ ακούει τις συνομιλίες με τον VAR!

Σύμφωνα με την Record, η FIFA ήταν απόλυτα θετική στην εφαρμογή ενός μέτρου που θα βοηθήσει τον κόσμο νΆ αντιληφθεί γιατί μερικές φορές καθυστερεί τόσο πολύ να βγει μια απόφαση από τον VAR ή αν υπάρχει κάποια λανθασμένη αντίληψη των φάσεων.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει εγκρίνει την δημοσιοποίηση των ηχητικών συνομιλιών διαιτητή και VAR στα γήπεδα, κάτι που θα εφαρμοστεί σε πρώτο βαθμό και δοκιμαστικά στην Πορτογαλία.

Παράλληλα με τον κόσμο που θα βρίσκεται στις εξέδρες, φυσικά, θα υπάρχει η δυνατότητα και για τους τηλεθεατές νΆ ακούσουν κανονικά ό,τι λέγεται προτού οριστικοποιηθεί ή αλλάξει κάποιο καθοριστικό σφύριγμα του ρέφερι.

Θα φανεί αν θα υιοθετηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Πρέμιερ Λιγκ ή θα μείνουν οι σύλλογοι και οι οπαδοί ν' ακούσουν το ηχητικό όταν θα βγαίνει, μερικές μέρες μετά, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή...

Κώστας Ζάλιαρης