Μα θα τα καταφέρει ο Χάαλαντ σε αυτό το επίπεδο; Η μέρα που τους είπε «Watch and learn»!

Έκανε το «μπαμ» με την Ζάλτσμπουργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για πρώτο μεγάλο βήμα επέλεξε τη διπλανή του, τότε, Γερμανία. Η Bundesliga δεν ήξερε αν ήταν έτοιμη για εκείνον. Κι αυτός απέδειξε πως… ούτε ολόκληρη η Ευρώπη δεν ήξερε τι να περιμένει! Σαν σήμερα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του με την Ντόρτμουντ!  



Μα θα τα καταφέρει ο Χάαλαντ σε αυτό το επίπεδο; Η μέρα που τους είπε «Watch and learn»!

Τι ντεμπούτο. Τι είσοδος στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Τι απίθανος τρόπος να δείξεις στο κοινό της ομάδας σου, αλλά και τους αντιπάλους, ότι δεν έχεις stop όταν βρεθείς απέναντι από την εστία.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πλέον κάνει πράγματα και θαύματα στην Πρέμιερ Λιγκ ως μέλος της Μάντσεστερ Σίτι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση πέντε τίτλων μέσα στο 2023, φυσικά πιστώνεται τεράστιο μερίδιο για το τρεμπλ, το πρώτο για αγγλική ομάδα μετά το 1999 και κάνει ευτυχισμένο τον Πεπ.

Πριν από μια 4ετία, λίγο καιρό προτού ο Covid σταματήσει τα πάντα και κλείσει όλα τα γήπεδα, πέρα από τον κόσμο στο σπίτι του, ο Νορβηγός έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Bundesliga και… ουδείς περίμενε τέτοιο ξεκίνημα.

Τρία γκολ σε διάστημα 20 λεπτών απέναντι στην ¶ουγκσμπουργκ. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 3-1 εις βάρος των Βεστφαλών και τα έκανε όλα… άνω – κάτω!

Έπειτα από 28 γκολ σε 22 ματς με την Ζάλτσμπουργκ στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-2020, με τέρματα κόντρα σε Γκενκ, Λίβερπουλ και Νάπολι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το νορβηγικό «τανκ» ακόμα… ζέσταινε τις μηχανές.

Και πλέον, βρίσκεται ήδη μιάμιση σεζόν στη Σίτι, έχει πετύχει φοβερά και τρομερά πράγματα, κόντραρε τον Μέσι σε Χρυσή Μπάλα και βραβεία FIFA και είναι μόλις 23 ετών!

Πού να μπορεί να φτάσει, άραγε, αυτό το παιδί;

 

 

Κώστας Ζάλιαρης