Τα «16» ζευγάρια του Κυπέλλου Αγγλίας: Οι ημερομηνίες, οι «5» που αποκλείστηκαν και το… ντέρμπι!

Ο χάρτης του Κυπέλλου Αγγλίας για τη φάση των «32», έχει πλέον συμπληρωθεί. Φτάσαμε στον 4ο γύρο του θεσμού, ο οποίος έχει… σέντρα σε μία εβδομάδα από σήμερα, και σημαντικότερο παιχνίδι αυτό της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Πέντε ομάδες από την Premier League δεν συνεχίζουν, 14 εκπροσωπούν την Championship, καμία τη League One, δύο τη League Two και η Μέιντστοουν την 5η κατηγορία. Ας τα δούμε αναλυτικά…



Τα «16» ζευγάρια του Κυπέλλου Αγγλίας: Οι ημερομηνίες, οι «5» που αποκλείστηκαν και το… ντέρμπι!

Και κάπως έτσι, ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας, μόλις ολοκληρώθηκε, με τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, που έλαβαν χώρα πριν από μερικές ώρες.

Η Έβερτον και η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν οι τελευταίες ομάδες της Premier League που συμπλήρωσαν το «παζλ», για να έρθει και η επικράτηση της Νόριτς επί της Μπρίστολ Ρόβερς και να διαμορφώσει τον χάρτη των «32» ομάδων που κάνουν την εμφάνισή τους στην 4η στροφή του θεσμού.

Πέντε ομάδες της Premier League δεν παρευρίσκονται σε αυτήν την φάση του FA Cup. Η Άρσεναλ συνιστά τη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά πρέπει να υπολογίσει κανείς πως αποκλείστηκε από τη Λίβερπουλ, η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες, η Μπρέντφορντ που τέθηκε εκτός στην παράταση από τη Γουλβς, η Μπέρνλι και αισίως, η Κρίσταλ Πάλας.

Συνεπώς, οι 15 από τις 32 ομάδες που παρευρίσκονται στην φάση των «32» ανήκουν στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα, για να ακολουθήσουν και 14 από την Championship. Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, δεν έχουμε παρουσία της League One, έχουμε την Ρέξαμ και τη Νιούπορτ από τη League Two, και φυσικά τη Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ, η οποία, μετά τον αποκλεισμό της Ίστλι, είναι και η μοναδική εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής National League.

Ακολουθούν πολύ ενδιαφέροντα «ζευγάρια» στον επόμενο γύρο, με το Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι, φυσικά να ξεχωρίζει. Πολύ ιδιαίτερο κρίνεται και το Τσέλσι – Άστον Βίλα, την στιγμή που η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί τη Νόριτς στο «Άνφιλντ», με φόντο την πρόκρισή της στους «16».

Τοπικό ντέρμπι έχει προκύψει ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Γουλβς, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συναντήσει εκτός έδρας τη Νιούπορτ, προκειμένου να συνεχίσει στον θεσμό. Η «άσημη» Μέιντστοουν θα βρει στον δρόμο της την Ίπσουιτς, εκτός έδρας, ενώ ο δρόμος μοιάζει ανοιχτός και για την Μπράιτον, που θέλει να φτάσει μακριά, και θα μεταβεί στο «Μπράμαλ Λέιν», για να παίξει με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Όλα ξεκινούν στις 25/01, με εναρκτήρια αναμέτρηση αυτή της Μπόρνμουθ με τη Σουόνσι, για να συνεχίσουμε με το ντέρμπι της Τότεναμ με τη Σίτι, μία ημέρα μετά. Στις 27 του μηνός έχουμε το Γουέστ Μπρομ – Γουλβς και το ταξίδι της Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη στο Λίβερπουλ, όπως και την εξόρμηση της Γιουνάιτεντ στο Νιούπορτ.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το Μπλάκμπερν – Ρέξαμ, στις 29 του μηνός, με την ομάδα του Ράιαν Ρέινολντς να αναζητά μία ακόμη μεγάλη πρόκριση!

Αναλυτικά, τα «ζευγάρια» για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον

Μπλάκμπερν – Ρέξαμ

Μπόρνμουθ – Σουόνσι

Γουέστ Μπρομ – Γουλβς

Μπρίστολ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ

Λέστερ – Μπέρμιγχαμ

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Κόβεντρι

Τσέλσι – Άστον Βίλα

Ίπσουιτς – Μέιντστοουν

Λίβερπουλ – Νόριτς

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

Λιντς – Πλίμουθ

Έβερτον – Λούτον

Νιούπορτ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον

Φούλαμ – Νιούκαστλ

Δημήτρης Μανάκος