Μία αλύγιστη Νότιγχαμ Φόρεστ: Μεγάλη πρόκριση στην παράταση, «ήρωας» ο Γουντ! (vids)

Χρειάστηκε τρία γκολ, μία παράταση και έναν «ήρωα». Σκόραρε τρεις φορές, με ισάριθμους διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και είχε ως πρωταγωνιστή της, τον Κρις Γουντ. Αυτός έκρινε την πρόκριση για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία πέρασε με γκολ στο 110ο λεπτό, από την έδρα της Μπλάκπουλ με 3-2. Τρομερά ανταγωνιστική η ομάδα της League One, έκανε το 0-2… 2-2 στο δεύτερο μέρος και δεν απείχε πολύ από το «έπος»!



Μία αλύγιστη Νότιγχαμ Φόρεστ: Μεγάλη πρόκριση στην παράταση, «ήρωας» ο Γουντ! (vids)

Η αλήθεια είναι πως τα δεδομένα της αναμέτρησης «ξεγελούσαν» οποιονδήποτε προσπαθούσε να μπει στη διαδικασία να αναλύσει το παιχνίδι. Η Νότιγχαμ Φόρεστ με την Μπλάκπουλ απέχουν δύο κατηγορίες και 36 θέσεις στη βαθμολογία, η ομάδα της Α’ Αγγλίας μετρούσε επτά διαδοχικές νίκες στο «σπίτι» της και ο Νιλ Κρίτσλεϊ φιλοδοξούσε να επικρατήσει των «κόκκινων», για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην τέταρτη συνάντησή τους.

Δεν θα ήταν απλό για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο και η Μπλάκπουλ απέδειξε πράγματι, για ποιον λόγο το FA Cup είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Πάλεψε, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, δεν τα παράτησε ποτέ και «λύγισε» στην παράταση.

Ή για την ακρίβεια, δεν κατόρθωσε να… λυγίσει την αποφασισμένη Νότιγχαμ, η οποία εν τέλει επικράτησε με 3-2. Είχε σκοράρει με τον Ομομαντιμπέλε και τον Ντανίλι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν συγκεντρωμένη.

Είδε τη γηπεδούχο να μειώνει, και πάλι με τον Μόργκαν, και εν συνεχεία, ο Γιόζεφ έστειλε το παιχνίδι στο «έξτρα» μισάωρο.

Εκεί, η εμπειρία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να είναι πιο απειλητική, και εν τέλει, να δικαιώνεται στο 110’. Ο Κρις Γουντ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής.

Σκόραρε, έπειτα από την δεύτερη ασίστ του Γέιτς στο παιχνίδι, και κάπως έτσι, η Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζει στον 4ο γύρο του FA Cup. Εντυπωσιακή συνάντηση, ψύχραιμη και… αλύγιστη Νότιγχαμ, τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς ήττα, τρίτη νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις!

Δημήτρης Μανάκος