Μπορεί την πρόκριση η Μπλάκπουλ; Οι 36 θέσεις διαφορά με τη Νότιγχαμ και μία νίκη…. ζωής!

Το FA Cup είναι ξανά εδώ. Και η Μπλάκπουλ έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, που θα καταρρίψει δύο διαφορετικά στατιστικά στοιχεία. Είναι εφικτό; «Γιατί όχι», θα ρωτήσει κάποιος, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ φυσικά να αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον 4ο γύρο!



Μπορεί την πρόκριση η Μπλάκπουλ; Οι 36 θέσεις διαφορά με τη Νότιγχαμ και μία νίκη…. ζωής!

Βρίσκεται απέναντι σε μία «ιστορική» πρόκληση. Στόχος της να καταφέρει για δεύτερη διαδοχική σεζόν, να βρίσκεται στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Πέρυσι, το έκανε και αποκλείστηκε από τη Σαουθάμπτον, φέτος θέλει να φτάσει εκεί και θα δει εν συνεχεία τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

Ο λόγος για την Μπλάκπουλ, η οποία υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «σπίτι» της, στη ρεβάνς του «Σίτι Γκράουντ» και του εντυπωσιακού 2-2. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 2-0, βρίσκονταν κοντά σε μία πολύ μεγάλη πρόκριση, αλλά ο στόχος τους δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Η Νότιγχαμ ισοφάρισε γρήγορα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, και η ρεβάνς είναι γεγονός. Προφανώς και το απόλυτο φαβορί είναι η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.

Βρίσκεται στην Premier League, έχει καταφέρει να βελτιώσει την αγωνιστική της παρουσία, πλην όμως, δεδομένα έχει στο μυαλό της την πιθανότητα της τιμωρίας, λόγω ενδεχόμενης παραβίασης κανονισμών. Πάνω σε αυτό επιθυμεί να πατήσει η Μπλάκπουλ, η οποία μετρά επτά διαδοχικές επικρατήσεις στην έδρα της, σε όλες τις διοργανώσεις.

Για να αντιληφθούμε πλήρως όμως, την διαφορά που διακρίνει τις δύο ομάδες, αρκεί να υπολογίσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο έγκειται στην απόστασή τους ανάμεσα στην Α’ Αγγλίας και την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι 36 θέσεις. Φαντάζει εντυπωσιακό, αλλά ισχύει πλήρως, αν σκεφτεί κανείς πως η Μπλάκπουλ είναι 8η στη League One.

Το δεύτερο στατιστικό στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, αφορά τον προπονητή της, τον Νιλ Κρίτσλεϊ. Έχει συναντήσει ξανά στην καριέρα του τη Νότιγχαμ, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Αποτελούν δηλαδή οι «κόκκινοι» μία από τις 103 διαφορετικές ομάδες που έχει τεθεί αντιμέτωπος. Παρά ταύτα, δεν τους έχει κερδίσει ποτέ, έχοντας ως απολογισμό δύο ήττες και το πρόσφατο 2-2.

Μένει να δούμε λοιπόν αν δύο εκπλήξεις θα… ολοκληρωθούν σε 90 λεπτά. Αν η Μπλάκπουλ θα «σβήσει» μία απόσταση 36 θέσεων, και αν ο Νιλ Κρίτσλεϊ, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο στην προπονητική του καριέρα, θα πράξει κάτι που θα… ισοδυναμεί με τρόπαιο. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος