Η Μπρίστολ Σίτι «πέταξε» εκτός Κυπέλλου τη Γουέστ Χαμ!

Με γκολ απ' το 3ο λεπτό, τύχη, αλλά και ικανότητα στη διατήρηση του υπέρ της σκορ, η Μπρίστολ Σίτι επιβλήθηκε 1-0 της Γουέστ Χαμ στον μεταξύ τους επαναληπτικό, πέρασε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε τα «σφυριά»! Πέρασε η Λούτον έπειτα από φοβερό ματς (2-1) απέναντι στην Μπόλτον ,προκρίθηκε με ανατροπή στο 90' + 4' η Μπέρμιγχαμ, στην παράταση πήρε το «εισιτήριο» η Γουλβς. 



Η Μπρίστολ Σίτι «πέταξε» εκτός Κυπέλλου τη Γουέστ Χαμ!

Ένα λάθος του Ντίνου Μαυροπάνου και η οξυδέρκεια του Τόμι Κόνγουεϊ, έδωσαν στη Μπρίστολ Σίτι το προβάδισμα από το 3ο λεπτό με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Η ομάδα της Τσάμπιονσιπ έπρεπε πλέον να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα με νύχια και με δόντια και να εφαρμόσει στρατηγική με την οποία κατάφερνε να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση!

Το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες δεν έδειξε να πανικοβάλλεται, προσπάθησε να μην ξεφύγει από το πλάνο που είχε καταστρώσει εξ αρχής, άσχετα από το γκολ που δέχθηκε. Ωστόσο, στο 54ο λεπτό ο Μπενραχμά αποβλήθηκε για πολύ κακή αντίδραση μετά από φάουλ και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Τα «σφυριά» συνέχισαν να πιέζουν, αλλά τελικά αποχαιρέτησαν τον θεσμό για φέτος! 

 

 

Στην επαναληπτική «μάχη» των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, η Γουλβς βρέθηκε δις πίσω στο σκορ από την Μπρέντφορντ και τελικά πήρε το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης με το τελικό 3-2 στην παράταση!

Οι φιλοξενούμενοι στο «Μολινό» απέκτησαν το προβάδισμα στο 13ο λεπτό με τον Κόλινς από προσπάθεια του Αγιέρ, για να ισοφαρίσει ο Νέλσον Σεμέδο που αρχικά είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να επεμβαίνει στην κεφαλιά του, προτού τελικά στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 36ο λεπτό.

Ο Νιλ Μοπέ θα σκόραρε ξανά απέναντι στους «λύκους» στο 52', με το γκολ του αρχικά να μη μετράει για οφσάιντ και να διορθώνεται η απόφαση με τον VAR που ενημέρωσε τον ρέφερι να δείξει σέντρα.

Η Γουλβς είχε κι άλλη αντίδραση, όταν ο 18χρονος Νέιθαν Φρέιζερ στο 72' έγραψε το 2-2 σκοράροντας πλέον και στο Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο και στο League Trophy! Η Γουλβς στην παράταση ήταν εκείνη που έδειχνε πιο ικανή για να βρει γκολ πρόκρισης και το πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούνια στο 105' + 5', έπειτα από παράβαση που κέρδισε ο Μαξ Κίλμαν!

 

 

Το ματς της Μπόλτον με τη Λούτον ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό της βραδιάς! Γκολ εκατέρωθεν, δοκάρια και για τις δύο ομάδες με απίθανες προσπάθειες, ειδικά για τη Μπόλτον με τον Αντεμπογιέχο που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κρουλ από το κέντρο του γηπέδου!

Οι νεοφώτιστοι στην Πρέμιερ είδαν τον Τσαρλς στο 11ο λεπτό να βάζει μπροστά τους «γουόντερερς», απάντησαν με τον Τσονγκ στο 15', είχαν κι εκείνοι δοκάρι με τον Κλαρκ και τελικά πέτυχαν το 2-1 της πρόκρισης με τον Ογκμπένε στο 57ο λεπτό.

Η Μπόλτον έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο φινάλε, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας, αλλά το γκολ του Τσαρλς δεν μέτρησε ποτέ, με το σημαιάκι του επόπτη να σηκώνεται ψηλά.

 

 

Η Χαλ άλλαξε και τους 11 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στη Νόριτς για το πρωτάθλημα την περασμένη Παρασκευή, ώστε ν' αντιμετωπίσει με φρέσκα πόδια την Μπέρμιγχαμ. Οι «τίγρεις» με δυνατό σουτ του Λοκίλο εντός περιοχής στο 14ο λεπτό προηγήθηκαν στην αναμέτρηση του «St. Andrew's», με τους «μπλε» να ισοφαρίζουν στο 66' με τον Στάνσφιλντ και ν' αναπτερώνεται το ηθικό τους για την πρόκριση. Τελικά οι γηπεδούχοι κρατούσαν το καλό για το τέλος και ο Μιγιόσι στο 90' + 4' προκάλεσε πανζουρλισμό γράφοντας το 2-1 και χαρίζοντας το «εισιτήριο» στην ομάδα του!

Η Νιούπορτ Κάουντι έφτασε στο 3-1 απέναντι στην Ίστλι για να κοντραριστεί πια στην επόμενη φάση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η πρόκριση εξασφάλισε την πρόκριση χάρη στα τέρματα των Γουάιλντινγκ (3'). Κλαρκ (60') και Έβανς (79'), με την ομάδα της National League να το παλεύει μέχρι ένα σημείο και να ισοφαρίζει προσωρινά στο 48ο λεπτό με τον ΜακΚάλουμ. 

Κώστας Ζάλιαρης