«Ίσως χάσουν από… έξι βαθμούς Έβερτον και Νότιγχαμ» - Πώς θα είναι η βαθμολογία;

Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος με την Premier League, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, η τιμωρία της Έβερτον και της Νότιγχαμ Φόρεστ, φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο. Τι θα συνέβαινε λοιπόν, σε περίπτωση που και οι δύο έβλεπαν από… έξι – όπως λέγεται – βαθμούς να τους αφαιρούνται; Δείτε τον βαθμολογικό πίνακα από το «14» και κάτω!



«Ίσως χάσουν από… έξι βαθμούς Έβερτον και Νότιγχαμ» - Πώς θα είναι η βαθμολογία;

Ακόμη δεν έχουν τιμωρηθεί, προφανώς και δεν έχει γίνει κάτι επίσημο, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η πλειοψηφία των αγγλικών μέσων, αναφέρει πως τόσο η Έβερτον, όσο και η Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι πιθανό να δουν βαθμούς να τους αφαιρούνται.

Και το τελευταίο δημοσίευμα που αφορά τις δύο ομάδες της Premier League, κάνει λόγο για την… καλύτερη των περιπτώσεων, λέγοντας πως αν αμφότερες είναι «τυχερές», τότε έξι θα είναι οι βαθμοί που θα βγουν από το «σακούλι» τους.

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που θα ισχύσει άμεσα, καθώς η εν λόγω διαδικασία απαιτεί 12 εβδομάδες από την στιγμή της ανακοίνωσης, ώστε να υπάρξουν και οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, με Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ προφανώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Αλλά το μόνο δεδομένο είναι πως αν ισχύσει η αφαίρεση βαθμών, θα αφορά αυστηρά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τι θα συμβεί λοιπόν στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League, στην εν λόγω περίπτωση; Μία ολική διαφοροποίηση, θα έλεγε κάποιος. Διότι αν… αύριο η αφαίρεση αποκτούσε ρεαλιστική υπόσταση, η Έβερτον θα βρισκόταν στην 19η θέση και στο -3 από τη σωτηρία, με τη Νότιγχαμ να είναι αυτή που θα σωζόταν!

Οι «κόκκινοι» θα είχαν 14 βαθμούς, τα «ζαχαρωτά» 11, η Μπέρνλι θα μεσολαβούσε με 12 και η Λούτον θα σωζόταν με τους 16 που έχει συγκεντρώσει. Οψόμεθα…

Αναλυτικά, η βαθμολογία της Premier League από την 14η θέση και κάτω, αν Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ χάσουν από έξι βαθμούς:

14.Κρίσταλ Πάλας: 21 βαθμοί

15.Μπρέντφορντ: 19 βαθμοί

16. Λούτον: 16 βαθμοί

17. Νότιγχαμ Φόρεστ: 14 βαθμοί

18. Μπέρνλι: 12 βαθμοί

19. Έβερτον: 11 βαθμοί

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 9 βαθμοί

 

Δημήτρης Μανάκος