Μήνυση εκατομμυρίων στον πρόεδρο της Νιούκαστλ, φέρνει μπλεξίματα στον σύλλογο και… πονοκέφαλο στην Premier League!

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται πως προκύπτει τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη Νιούκαστλ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Athletic», ο πρόεδρος της ομάδας, κατηγορείται πως έχει άμεση σχέση με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας προβεί και σε σοβαρά αδικήματα, σε βάρος της οικογένειας του πρώην αρχηγού της χώρας, Σαάν Αλ Γιαμπρί. Θα είναι τεράστιες οι συνέπειες, αν όλα αυτά έχουν βάση, αναμένεται να υπάρχουν αντιδράσεις και από άλλες ομάδες της Premier League!



Μήνυση εκατομμυρίων στον  πρόεδρο της Νιούκαστλ, φέρνει μπλεξίματα στον σύλλογο και… πονοκέφαλο στην Premier League!

Ο πρόεδρος της Νιούκαστλ, Γιασίρ Αλ Ραμαγιάν, αντιμετωπίζει μήνυση 74 εκατομμυρίων δολαρίων για φερόμενη «εκτέλεση εντολών» του Σαουδάραβα πρίγκιπα, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, με «κακόβουλη πρόθεση» να «βλάψει, να φιμώσει και τελικά να καταστρέψει» την οικογένεια του πρώην αρχηγού της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Γιαμπρί.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ που έκανε γνωστό το «The Athletic» και ο έγκριτος δημοσιογράφος, Άνταμ Κράφτον, ο οποίος επισημαίνει πως η οικογένεια Γιαμπρί κατηγορεί τον πρόεδρο της Νιούκαστλ για «άμεση» εμπλοκή σε μια εκδικητική εκστρατεία για «πολιτικούς λόγους».

Κατηγορείται για απαγωγή και διατήρηση παιδιών της προαναφερθείσας οικογένειας στην κατοχή του, για υπεξαίρεση περιουσίας και «απαλλοτρίωση» εταιριών, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Εν ολίγοις, αν όλα αυτά αποδειχθούν μέσω του δικαστηρίου, καθώς έχουν σταλεί επίσημα έγγραφα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», τότε δεδομένα ο σύλλογος θα έχει τεράστια προβλήματα. Ο λόγος; Διότι τελικά θα δικαιωθούν όσοι υποστήριζαν πως η εταιρεία PIF, η οποία αγόρασε τις «καρακάξες», έχει άμεση σχέση με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Αν λοιπόν αυτό αποδειχθεί, τότε η Premier League θα κληθεί να κινηθεί άμεσα, αφού ευθύς αμέσως, πολλοί σύλλογοι του πρωταθλήματος θα προβούν σε νομικές διαδικασίες, καθώς αρχικά είχαν «μπλοκάρει» τη μεταβίβαση από τον Μάικλ Άσλεϊ στους Σαουδάραβες.

Δημήτρης Μανάκος