Πάει για νέα τιμωρία η Έβερτον, «ένοχη» και η Νότιγχαμ Φόρεστ!

Η Έβερτον έρχεται αντιμέτωπη με νέα ποινή από την Πρέμιερ Λιγκ, αφού παρουσιάστηκε ακόμα μια παράβαση οικονομικών κανονισμών! Κίνδυνος υπάρχει και για τη Νότιγχαμ Φόρεστ μετά τ' αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν. 



Πάει για νέα τιμωρία η Έβερτον, «ένοχη» και η Νότιγχαμ Φόρεστ!

Παρά το γεγονός πως της έχει ήδη επιβληθεί τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών, η Έβερτον ενημερώθηκε πως προέκυψαν νέα αποτελέσματα και της χρεώνεται ακόμα μια παράβαση στους κανονισμούς που αφορούν τα οικονομικά και τη βιωσιμότητα των συλλόγων. 

Μάλιστα, προέκυψε για την ίδια χρονική περίοδο για την οποία δέχθηκε αυτό το -10, το οποίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην μπλε πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ, με το κλαμπ ν' ασκεί έφεση στην απόφαση. 

Τώρα, τα «ζαχαρωτά» βρίσκονται ξανά μπλεγμένα, ωστόσο, θα υπερασπιστούν δυναμικά τα συμφέροντά τους και θα κινηθούν νομικά, για να τονίσουν πως υπάρχουν κενά στους ισχύοντες κανονισμούς και πως με την επερχόμενη αλλαγή αυτών, θα δικαιωθούν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος δεν μπορεί να βρεθεί ενώπιων της ανεξάρτητης επιτροπής για τη νέα κατάσταση, μέχρι να προκύψει το αποτέλεσμα της έφεσης που έχει υποβάλει για την αφαίρεση βαθμών.

Όσον αφορά στη Νότιγχαμ Φόρεστ, εκείνη έχει τους δικούς της μπελάδες πια, έπειτα από την τελευταία καταγραφή οικονομικής ζημιάς στα 45,6 εκατ.λίρες. 

Βέβαια, υπάρχει κι εδώ μια ιδιαιτερότητα. Ως γνωστόν, η Πρέμιερ επιτρέπει ζημιές έως 105 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας, αλλά για τη Φόρεστ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο λόγος είναι πως βρισκόταν στην Τσάμπιονσιπ τις σεζόν 2020-2021 και 2021-2022. Επομένως, η επιτρεπόμενη ζημιά της έπρεπε να φτάνει στα 61 εκατομμύρια. Αυτό διαιρείται σε τρία μέρη, με 13 εκατ.λίρες για κάθε σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και με 35 εκατ.λίρες για την Πρέμιερ της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης