«Με τη Ρέντινγκ, σε κάθε κατηγορία» - Ποιες είναι οι πιθανές τιμωρίες από την EFL;

Έρχεται τιμωρία για τη Ρέντινγκ. Ήταν δεδομένο και αναμένεται να γίνει πράξη. Τι θα μπορούσε όμως να επιφέρει αυτή; Από αφαίρεση βαθμών, μέχρι υποβιβασμό και παιχνίδια δίχως κόσμο… Σύντομα θα γίνει γνωστή, αλλά ο κόσμος της έχει πάρει την απόφασή του: «μαζί σου σε κάθε κατηγορία, απέναντι στον Γιονγκ για πάντα»!



«Με τη Ρέντινγκ, σε κάθε κατηγορία» - Ποιες είναι οι πιθανές τιμωρίες από την EFL;

Γνωρίζουμε όλοι τι συνέβη πριν από μερικές ώρες με τη Ρέντινγκ και τον κόσμο της. Η κατάσταση στα διοικητικά της ομάδας οδεύει από το κακό στο χειρότερο, ο Ντάι Γιονγκ που αποτελεί τον ισχυρό άνδρα του club είναι «μισητός» στις τάξεις της, οι περικοπές σε κάθε τομέα του συλλόγου καλά κρατούν και ο δεύτερος διαδοχικός υποβιβασμός, μοιάζει να είναι πιθανός.

Με όλα αυτά να λαμβάνουν χώρα γύρω από την αγαπημένη τους ομάδα, μερίδα των φίλων της Ρέντινγκ αποφάσισε να μην επιτρέψει να διεξαχθεί η αναμέτρηση με την Πορτ Βέιλ για την League One. Αρχικά, πέταξαν μπαλάκια τένις και 15 λεπτά μετά, αποφάσισαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς διεκόπη στο 0-0, η ομάδα επιχείρησε μέσω του Twitter να προτρέψει τον κόσμο να φύγει από το γήπεδο, ώστε να τελειώσει το παιχνίδι, αυτό δεν συνέβη και οι τιμωρίες που προβλέπονται μπορεί να αποδειχθούν καταδικαστικές.

Τι προβλέπεται λοιπόν από την EFL; Ακόμη και απευθείας υποβιβασμός, αν και αυτό φαντάζει απίθανο. Το πρόστιμο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ σύμφωνα με τον προπονητή της Ρέντινγκ, Ρούμπεν Σέλες, η ομάδα θα αγωνιστεί δίχως την υποστήριξη του κοινού της, για ένα και για δύο παιχνίδια ή και για ολόκληρη τη σεζόν.

Σύντομα θα προκύψει η απόφαση, αλλά προς το παρόν, κάθε σενάριο «βαραίνει» τη Ρέντινγκ. Παρά ταύτα, η πλειοψηφία του κοινού της, στηρίζει όσους μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου. Θα είναι πλάι στη Ρέντινγκ σε κάθε κατηγορία, αλλά για… πάντα απέναντι στον νυν ιδιοκτήτη της. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος