Τεράστια ανατροπή της Σίτι: Για αυτό της έλειψε τόσο ο «μαγικός» Κέβιν Ντε Μπρόινε! (vids)

Τρομερό παιχνίδι, εξαιρετικός ρυθμός και ένας… απίθανος Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μόνο κάπως έτσι, μπορεί κανείς να απεικονίσει πλήρως την συνάντηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νιούκαστλ, με τις «καρακάξες» να αντέχουν τα πάντα, αλλά να μην μπορούν να διαχειριστούν τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, Αυτός ισοφάρισε, αυτός έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Μπομπ και κάπως έτσι, απέδειξε μέσα σε 20 λεπτά γιατί έλειψε τόσο στην ομάδα του!  



Τεράστια ανατροπή της Σίτι: Για αυτό της έλειψε τόσο ο «μαγικός» Κέβιν Ντε Μπρόινε! (vids)

Ήταν αδιαμφισβήτητα ένα «τρελό» πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο μέρος που θύμισε κάτι από το περσινό 3-3, με τη Νιούκαστλ να κάνει ό,τι και πριν από ένα χρόνο: να μη φοβάται δηλαδή τη Μάντσεστερ Σίτι και να είναι έτοιμη να διεκδικήσει κάθε τι που της αναλογεί από το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Premier League.

Μπήκε δυνατά στο ματς και σκόραρε στο 2ο μόλις λεπτό, όμως ο Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον σκόρερ, Λόνγκσταφ, ήταν εκτεθειμένος. Επόπτης και VAR συμφώνησαν και κάπως έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε.

Η συνέπεια της εν λόγω στιγμής όμως, για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν μεγαλύτερη. Διότι ο Έντερσον χτύπησε στην προσπάθειά του να προλάβει τον Λόνγκσταφ και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 8ο λεπτό, με τον Ορτέγκα να παίρνει την θέση του.

Από εκεί και πέρα όμως, και για τα επόμενα 20 λεπτά, η Μάντσεστερ Σίτι ισορρόπησε το παιχνίδι. Πατούσε καλύτερα, προειδοποίησε με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 17ο λεπτό και ένα οκτάλεπτο αργότερα, πήρε προβάδισμα. Υπέροχη έμπνευση του Πορτογάλου, γκολ με τακουνάκι και φωνές από τους γηπεδούχους, και κυρίως τον Νταν Μπερν, για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Τρία λεπτά μετά, λίγο έλειψε να γίνει και το 2-0. Ο Σίλβα στο 28ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, έπειτα από παρέμβαση του Ντουμπράβκα και κάπου εκεί, η Νιούκαστλ αφυπνίστηκε.

Ισοφάρισε με υπέροχο πλασέ του Ίσακ στο 35ο λεπτό και 120 δευτερόλεπτα αργότερα, έλαβε χώρα η ολική ανατροπή.

Την μπάλα πήρε ο Γκόρντον, ο οποίος ήταν αφύλακτος, ο Γουόκερ άργησε να πάει πάνω του και ο Άγγλος εξτρέμ τον τιμώρησε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Σκόραρε από πολύ δύσκολη γωνία και η Νιούκαστλ, μέσα σε δύο λεπτά, έκανε το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» να… εκραγεί.

Λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ στο επόμενο δίλεπτο, με τον Ίσακ να βγαίνει απέναντι από τον Ορτέγκα, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει, με το 2-1 να αποτελεί και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ήταν δεδομένο πως η Σίτι θα επιχειρήσει να αντιδράσει, αλλά η Νιούκαστλ έμοιαζε να… αντέχει. Ο Ντουμπράβκα σταμάτησε δις τον Άλβαρες, ο Γκιμαράες πρόλαβε τον Ρόδρι πριν εκτελέσει και ο Αργεντινός επιθετικός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Πεπ είχε… δίπλα του τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και η αλλαγή που άπαντες περίμεναν, έγινε στο 70ο λεπτό. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, εκτελεί φάουλ πάνω στο τείχος.

Στην δεύτερη, πάει να βγάλει ασίστ στον Άλβαρες, αλλά ο Νταν Μπερν προλαβαίνει τον Αργεντινό επιθετικό.

Η 3η όμως, έμελλε να αποδειχθεί και η πιο κομβική όλων, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να κάνει το 2-2 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Η Σίτι ήθελε την ανατροπή και την βρήκε τελικά στο 93ο λεπτό, με τον Μπομπ να διαμορφώνει το τελικό 3-2 στο 91', ύστερα από ασίστ του απίθανου Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Δημήτρης Μανάκος