Πανάξιο προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίντλεσμπρο κόντρα στην Τσέλσι!

Καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και αφήνοντας όλες τις δυνάμεις τους στο χορτάρι, οι παίκτες της Μίντλεσμπρο πανηγύρισαν το 1-0 επί της Τσέλσι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Λιγκ Καπ! Τρομερά μαχητική η ομάδα του Κάρικ, συνηθισμένο το πισωγύρισμα για το προβληματικό σύνολο του Ποτσετίνο. Στις 23/01 ο επαναληπτικός στο «Στάμφορντ Μπριτζ».  



Πανάξιο προβάδισμα πρόκρισης για τη Μίντλεσμπρο κόντρα στην Τσέλσι!

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τη Μίντλεσμπρο, η οποία κλήθηκε να κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών μέχρι το 20', η ομάδα του Κάρικ κατάφερε να βγάλει πυγμή κόντρα στην Τσέλσι.

Μπορεί οι Λάτε Λαθ και Μπανγκουρά ν' αποχώρησαν πολύ νωρίς από το παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι στο Riverside έβγαλαν ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρόσωπο και δικαιώθηκαν γι' αυτό με το γκολ που τους χάρισε το προβάδισμα! Στο 36ο λεπτό ο Κόλγουιλ που αναγκαστικά βρέθηκε ως αριστερός μπακ – ο Μάατσεν συμφώνησε με την Ντόρτμουντ και αποχωρεί δανεικός – δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ισάια Τζόουνς κι αυτός έκανε το γύρισμα για τον Χάκνεϊ που πλάσαρε για το 1-0.

Το γκολ αυτό κάπως αφύπνισε την ομάδα του Ποτσετίνο που κυρίως με τον Πάλμερ απείλησε, αλλά δεν ήταν η βραδιά του νεαρού Άγγλου. Έχασε μεγάλες ευκαιρίες, τη σπουδαιότερη εκ των οποίων σε κενή εστία όταν δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μεγάλο λάθος του Γκλόβερ σε σουτ του Φερνάντες. Η Τσέλσι έπρεπε να πιέσει για να βρει απάντηση στο γκολ που είχε δεχθεί, ο Ποτσετίνο όμως επέλεξε να κάνει αλλαγές μετά το 60'. Εκείνη τη στιγμή ο Γκάλαχερ με δεξί γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ και εν συνεχεία πέρασαν στο ματς οι Μπρόγια και Μούντρικ για να βοηθήσουν επιθετικά.

Η «Μπόρο» βρήκε μικρά κενά διαστήματα των «μπλε» για να βγει κι εκείνη μπροστά και να κρατήσει την μπάλα, αλλά η Τσέλσι μονοπώλησε τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Και πάλι, όμως, οι γηπεδούχοι έκλεισαν εξαιρετικά τους διαδρόμους, απέτρεψαν τις μεγάλες φάσεις και πηγαίνουν στον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ» με μικρό αβαντάζ πρόκρισης!

Κώστας Ζάλιαρης